27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞIRNAK

Haber-İş'ten Telekom tepkisi

Türk Telekom’un özelleştirilmesine bir tepki de Türk Haber İş Sendikası’ndan geldi. Dün Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan sendika üyeleri, özelleştirmeye tepkilerini göstermek ve bunun zararlarını açıklamak amacıyla imza kampanyası başlattı.

Sendika üyeleri, İMF ve Dünya Bankasının talimatları doğrultusunda satılması için ihale süreci devam eden Türk Telekom'un toplumun tamamını en temel insani haklarından biri olan haberleşme hakkını savunan, bir kurum olduğunu belirterek, şöyle konuştular:

"Türk Telekom, yarattığı istihdam ve katma değerle ekonomimize büyük katkısı olan ve ülkemizin güvenliği ile bağımsızlığı açısından stratejik önemi nedeni ile en önemli kamu kurumlarından biridir. Türk Telekom’un satılarak, ulusal ya da uluslar arası şirketlere peşkeş çekilmesi halinde; haberleşme hakkımın sınırlanacağından, hizmeti daha yüksek bedelle satın alacağımdan ve ülkemizin güvenliğinin ve bağımsızlığının tehdit altında olacağından kaygı duyuyorum. Halkımızın oyları ile seçilen T.B.M.M’nin bu peşkeş çekme sürecine seyirci kalmayıp, konunun tüm taraftarına kulak vererek satılmaması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirilmesini diliyoruz"

Mehmet Selim Yalçın-Kenthaber/Şırnak
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 00:31:33
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 11:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?