28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Habur'da geçişler durma noktasında

Habur Sınır Kapısı'nda yürütülen ve 26 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği 'İpekyolu Operasyonu' sonrası, sınırda geçişler durma noktasına geldi. 

Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerinin düzenlediği rüşvet operasyonu, sürücüleri mağdur duruma düşürdü. Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı M. Halil Balkan ve bazı sivil toplum dernek başkanı, Habur Sınır Kapısı'na giderek şoförlerin sıkıntılarını dinledi.
 
Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret eden Şırnak TSO Başkanı M. Halil Balkan ile beraberindekiler, Silopi Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Sürdürülen operasyon çerçevesinde günlük geçişlerin çok azaldığını söyleyen Balkan, "Geçen ayın sonlarına doğru Habur Sınır Kapısı'nda bir operasyon başlatıldı. Kamuoyuna da yansıyan bu operasyon çerçevesinde soruşturma yürütülüyor. Tabi bu soruşturmalar yürütülürken sınır kapısındaki mevcut düzen aksamıştır. Günlük çıkış bin 500 araç olmasına rağmen, şu an bu sayı 400'ün altına inmiştir. Habur Sınır Kapısı'nda şu an sadece 2 peronda hizmet veriliyor. Fakat çalışabilecek durumda olan 8 tane daha peronumuz bulunmaktadır. Bu peronların çalışması durumunda, normalde mevcut işleyiş devam edecektir. Söz konusu binlerce insanımız şu anda Habur Sınır Kapısı dışında, yol kenarlarında, güneşin altında beklemektedir. En büyük temennimiz Habur'un eski düzenine kavuşmasıdır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 12:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faruk serttaş IP: 195.155.32.xxx Tarih : 11.07.2006 13:12:55
tamam yapılan soruşturma çok dogal yolsuzlugun üzerine gidilmesi çok güzel teşekkür ederim yetkililere fakat şuda gerçek olandır.Bu soruşturma yapılırken alt yapısı oluşturulsa idi şoförler herzaman ezilmeye beklemeye mahkum edilmeseler tedbir alınması bu kadar zor olan bi durum olmasa gerekir sıcakta beklemesinler onlar enfazla ilgiyi saygıyı hak eden insanlardır bileginin emegini ekmegini hak edenlerdir......by