19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Habur'da güvenlik üst seviyede

Güvenlik güçleri, PKK terör örgütü mensuplarının saldırı yapmak için Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızma girişimlerine karşı Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Sınır kapısında şüpheli araç ve şahıslar didik didik aranıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürürken, Kuzey Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik önlemleri istihbari bilgiler doğrultusunda artırıldı. Jandarma ekipleri, Habur Sınır Kapısı'ndan yapılan giriş ve çıkışlarda uygulanan kontrol noktasının yanı sıra Habur Sınır Kapısı önünde ikinci bir kontrol noktası oluşturdu. Güvenlik güçleri, gümrük görevlileri ile koordineli çalışarak tüm araçları tek tek aramadan geçiriyor. Araçların gümrüğe girmesiyle
yapılan ikinci aramada özel eğitimli köpekler kullanılıyor. X-Ray cihazından geçirilen araçlarda durumu şüpheli görünen kişilerin üstlerinin aramasından sonra sabıka kayıtları da araştırılıyor. Sınırda bulunan nöbetçi kulelerine de kaçak geçişlerin önlenmesi için uyarı yapıldı.


Öte yandan Şırnak Cudi Dağı'nda sürdürülen operasyonlara da hız verildi. Korucuların da katıldığı hava destekli operasyonlar Cudi Dağı Safina mevkiinde yoğunlaştı. Teröristlerin farklı noktalardan ikişerli gruplar halinde uzaktan taciz ateşi açtıkları ve kalabalık oldukları izlenimi vermek istedikleri öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 15:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?