19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Habur'da kaçakçılık bilançosu

Silopi ilçesindeki Habur Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü, Habur Sınır Kapısı'nda 1 ay içerisinde 46 bin 367 YTL değerinde kaçak malzeme ele geçirildiğini açıkladı.

Habur Gümrük Muhafaza Başmüdürü Mehmet Ulusoy, sınır kapısında kaçakçılık olaylarında düşüş yaşandığını söyledi.

Habur Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü, Habur Sınır Kapısı'nda gerçekleştirdiği 23 ayrı operasyonda yurda kaçak olarak sokulmak istenen uyuşturucu madde ile çeşitli ticari eşyanın ele geçirildiğini açıkladı. Ele geçirilen kaçak malzemelerin değerinin ise 46 bin 367 YTL olduğu bildirildi. Yurda kaçak yolla sokulmaya çalışılan 22 bin 197 YTL değerinde sigara, motorin, uyarıcı hap ve spreyin 4 ayrı operasyonda ele geçirildiği belirtildi. Yurtdışına yönelik 19 ayrı kaçakçılık girişimi ise operasyonlarla engellenerek 24 bin 170 YTL değerinde Jp - 8, motorin, kurşunsuz benzin ele geçirildi. Habur Gümrük Muhafaza Başmüdürü Mehmet Ulusoy, Habur Sınır Kapısı'nın Türkiye'nin en güvenli sınır kapılarından biri olduğunu söyleyerek kaçakçılık olaylarında önemli derecede düşüş yaşandığını belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) katkılarıyla yapılan modernizasyon çalışmasıyla Habur Gümrük Kapısı'nın teknoloji ve personel takviyesiyle çalışmaların daha hızlı ve verimli geçtiğini belirten Ulusoy , gümrük mevzuatına uymayan araç ve sürücülere göz açtırmadıklarını söyledi.

Ulusoy, ''Habur Sınır Kapısı'nda bulunan bir adet mobil X - Ray cihazının yanı sıra 2 adet sabit X-Ray cihazının faaliyete girmesiyle kaçakçılığın en alt seviyeye indirilmesi hedefleniyor. Habur Sınır Kapısı, ikisi hareketli toplam 47 adet kamerayla 24 saat kontrol edilmektedir. Ayrıca personelimizin artırılması ve yeni cihazlarımızla kaçakçılığı yüzde 90 önlemiş olduk. Yaptığımız başarılı çalışmalarla hem ülkemize gümrük kaçağı girişlerini önledik, hem de ekonomiye katkı sağladık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 10:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?