19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Habur'da kazılar yeniden başladı

HABUR'DA ARA VERİLEN KAZILARA YENİDEN BAŞLANDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, yurt dışında yaşayan ve bir dönem bölgede tercümanlık yaptığı ileri sürülen Yıldırım Beğler'in basında yer alan iddiaları üzerine başlattığı soruşturma kapsamında Habur Sınır Kapısı'ndaki olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verilen kazılar bu sabah yeniden başlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, 1990'lı yıllarda Şırnak'ın Silopi ilçesinde bazı kişilerin öldürülmesiyle ilgili olarak Habur Sınır Kapısı Atış Alanı mevkiinde Silopi Cumhuriyet Savcılığı'nca bir süre önce başlatılan keşif çalışmalarından sonra dün başlatılan ve havanın kararmasıyla ara verilen kazıya bugün yeniden başlandı. Bu sabah başlanan kazılara Silopi Cumhuriyet Savcısı Nazır Kuş ile Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Avukatlar Kamil Özdemir ve Nazan

Birlik katılıyor. Baro Başkanı Elçi, yaptığı açıklamada daha önce yapılan kazılardan biri tamamlanırken, diğerinin ise yarım kaldığını ve yarım kalan kazının bu sabah tekrar başladığını söyledi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Yıldırım Beğler'in gazetelerde çıkan bazı kişilerin Hezil Çayı'na ayağına taş veya ağır bir şey bağlanarak atıldığı yönündeki iddialarını suç duyurusu kabul edip Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı yazıda, söz konusu bölgede kazı yapılmasını istemişti.

Beğler'in bazı basın-yayın organlarında yer alan ifadelerinde, iş adamları Halil Birlik ve Mehmet Bilgiç'in Silopi'de terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle öldürülüp gömüldüğü ileri sürülmüştü.

HABUR'DA ARA VERİLEN KAZILARA YENİDEN BAŞLANDI
HABUR'DA ARA VERİLEN KAZILARA YENİDEN BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 10:15:00
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 18:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?