19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Habur'da kuyruklar giderek eriyor

Silopi Kaymakamı Aydın Abak, Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan sorunların en aza indiğini vurgulayarak giriş ve çıkış sayılarında gözle görülür bir artışın yaşandığı söyledi.

Silopi Kaymakamı Aydın Abak, son zamanlarda Habur Sınır Kapısı'nda yapılan çalışmalar sonucunda giriş çıkış sayısının 4 bin 800'e kadar yükseldiğini belirterek, sınır kapısından araç giriş çıkış sayısını 6 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 1982 yılından bu yana Habur Sınır Kapısı'ndan araç giriş çıkış sayısının 4 bin 800'e yükselmediğini ifade eden Kaymakam Abak, aynı zamanda Habur Sınır Kapısı'nda geçici olarak görevlendirilen 33 personel ile verilen hızlı hizmete peşmerge gümrüğünün yetişemediği ifade etti. Abak, ''Habur Sınır Kapısı'na 14 tescil memuru, 12 polis ve 7 muayene memuru ilavesi yaptık. Yapılan bu ilaveler ile birlikte Habur Sınır Kapısı'ndan giriş çıkış yapan araç sayımız arttı. Şırnaklı şoförlerin destek vermesi ile bu sayıyı 6 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Şoför vatandaşlarımızı memnun etmek, Habur Sınır Kapısı'ndan giriş çıkışları yükseltmek amacıyla Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan mesai saati olan 12-12lik görevlendirmeler ile çalışıyoruz" dedi.

ŞIRNAKLI ŞOFÖRLERİN YARDIMCI OLMASINI BEKLİYORUZ

Şırnak plakalı şoförlere seslenen Abak, gece 12'den sonra Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapmayan ve sırası geldiği halde aracında olmayan şoför hakkında cezai uygulamaların yapılacağını ifade ederek, şunları söyledi:

''Şırnaklı şoförlerin bize yardımcı olması gerekiyor. Şoförlerin yardım etmesi ile birlikte Habur Sınır Kapısı'ndan yapılan giriş-çıkış saatlerini 24 saate kadar düşürmeyi hedefliyoruz. Saatlerin azalması ile birlikte Habur Sınır Kapısı'ndan günlük 6 bin araç giriş çıkış yapabilecek."

Habur Sınır Kapısı üzerinden rant sağlayanların bulunduğunu belirten Kaymakam Aydın Abak bunlara göz açtırmayacaklarını açıkladı. Şoför vatandaşları Habur Sınır Kapısı'nda fazla bekletmemek için saha işlem takip fişlerini kaldırdıklarını kaydeden Aydın Abak, şoför vatandaşların araçlarından inmeden bütün işlemlerinin son bulduğunu ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 13:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?