28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Habur'da modernizasyon çalışmaları

Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce (TOBB) başlatılan modernizasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 

Türkiye ile Irak arasındaki tek sınır kapısı olan ve sürekli olarak araçların günlerce sırada beklemesiyle gündeme gelen Habur'da devam eden modernizasyon çalışmalarında 1. etap olarak Mülki İdare Amirliği, Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü, Habur Gümrük Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün de içerisinde yer aldığı binalarının tümü hizmet vermeye başladı. 

Habur Sınır Kapısı'nda günlük 2 bin aracın giriş çıkış yaptığını vurgulayan AK Parti Silopi İlçe Başkanı Neşet Kunur, Habur Sınır Kapısı'nın Temmuz ayı sonunda bitirileceğinin müjdesini verdi. 

Kunur, "Daha önce günde 600 araç giriş çıkış yapıyordu. Ama çalışmalarda 1. etap tamamlandıktan sonra günlük 2 bine çıktı. Ayrıca çalışmalar bittikten sonra giriş çıkışlar 5 bine yükselecektir. Şu anda Habur'da çalışmalar son derece hızlı bir şekilde sürmektedir. Bilindiği gibi Başbakanımız Tayyip Erdoğan, çalışmaların hızlanması için ilgili bakanlıklara talimat vermişti. Habur bu bölgedeki insanların can damarıdır ve Güneydoğu'nun en önemli geçim kaynağı niteliğini taşımakta. Bu yüzden de Habur Sınır Kapısı'nın araç geçişinin hızlandırılıp, genişletilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 11:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?