28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Habur'da sıkı güvenlik önlemleri

Şırnak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları hız kazanırken, Habur Sınır Kapısı'nda Mehmetçik güvenlik önlemlerini üst düzeye çekti.

Alınan istihbarat bilgileri doğrultusunda, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nın her iki tarafını tutan askerler giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Patlayıcı maddelerin geçirileceği ihbarının alınması nedeniyle önlemlerin artırıldığı Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçiş yapmak isteyen araçlar didik didik aranıyor. Araçların giriş ve çıkış yapmalarına gümrük içerisinde yapılan ikinci bir aramadan sonra izin veriliyor. Mehmetçikler, kapıda adeta kuş uçurtmuyor.

OPERASYONLAR GABAR, CUDİ VE BESTLER DERELER BÖLGESİNDE YOĞUNLAŞTI

Şırnak'ın Gabar, Cudi, Küpeli Dağı, Kato Dağı, Bestler Dereler ve Siyahkaya bölgesinde devam eden operasyonlara 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Kobra ve Skorski helikopterleri destek sağlıyor. Sınır bölgesinde askeri hareketlilik artarken, güvenlik güçleri yapılan operasyonlarla teröristlerin Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızmalarını engelliyor. Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin örgüte yönelik havadan başlattığı operasyonlarına destek için uçakların keşif uçuşları yaptıkları gözlendi.

TESLİM OLANLARIN SAYISI 18'E ÇIKTI

Öte yandan terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar havadan ve karadan devam ederken örgütün gerçek yüzünü gören teröristler ise teslim olmaya devam ediyor. En son Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olan 2 terörist ile birlikte 2008 yılında örgütten kaçarak güvenlik güçlerine sığınan terörist sayısı 18'e ulaşmış oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 18:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?