19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Habur'da şoförlerin isyanı

Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'ndaki modernizasyon çalışmalarının gecikmesi, şoförlerin tepkisine neden oldu. 

Habur Sınır Kapısı'nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce (TOBB) başlatılan modernizasyon çalışmalarının ayladır devam etmesi şoförleri isyan ettirdi. Irak'a yük taşıyan araç şoförleri, Habur'da yaklaşık 1 yıldır başlatılan modernizasyon çalışmalarının uzun kuyruklar oluşmasına neden olduğunu öne sürdü. Şoförler, "Daha önceleri yetkililer, Ağustos ayında çalışmaların biteceğini söyledi. Fakat verilen sürenin üzerinden bir ay geçmesine rağmen kimseden ses çıkmıyor" diyerek, bir an önce çalışmalarının bitmesini istedi. Türkiye'yi, Irak başta olmak üzere tüm Ortadoğu ülkelerine bağlayan Habur Sınır Kapısı'nda yapılan çalışmalar yüzünden gümrüğün yavaş çalıştığını öne süren şoförlerden Mehmet Kantarcı, "Habur Sınır Kapısı restore yapılmaya başlandığı zaman 'Yaklaşık 8 ay içerisinde tamamlanır' denildi. Ancak bir sene oldu, ama hala Habur Sınır Kapısı'nda çalışmalar bitmedi. Kimse, ne zaman biteceğini de söylemiyor. Yetkililerden bir an önce bu duruma bir açıklık getirilmesini bekliyoruz. Habur'un yavaş işleyişi sadece Silopi halkını etkilemiyor. Güneydoğu'da yaşayan bütün herkesi ilgilendiren bu duruma yetkililerin bir an önce çözüm bulmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Cizre-Silopi arasında 5 gündür kuyrukta bulunan şoförlerden Ahmet Tuncay ise, sıkıntılarının had safhada olduğunu söyleyerek, "Habur Sınır Kapısı'nda devam eden restore çalışmalarından dolayı günlük araç geçişlerinin minimuma indirilmesi nedeniyle biz 5 gündür henüz Cizre-Silopi arasındayız. Böyle devam ederse, en az 20 gün sonra Habur Sınır Kapısı'na varırız" diye konuştu. 
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 11:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?