19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Habur'da şoförlerin Ramazan çilesi

Silopi İlçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda kuyrukta bekleyen şoförler, Ramazan ayında da devam eden kuyruklara tepki gösterdi. 

Hayatlarının büyük bölümü yollarda geçen Habur şoförleri, yıllardan beri bitmek tükenmek bilmeyen araç kuyrukları yüzünden oruçlarını araçları başında açmak zorunda kalıyor. Kuzey Irak'a ihracat yükü taşıyan şoförler, Ramazan ayında da kuyruk sıkıntısına tepki göstererek, "Yılın 11 ayını kuyruklarda geçiriyoruz. Hiç değilse bu mübarek ayda kuyruklar olmasın" dedi. Kuyruklarda özellikle Ramazan ayında çok zorlandıklarını belirten şoförlerden Mehmet Yıldız, bir yandan orucunu açmak için yemek hazırladığını, aynı anda da sırasını kaybetmemek için aracını sürdüğünü söyleyerek, "Bizim kaderimiz böyle. Buna katlanmak zorundayız. Her mesleğin kendine özgü zorlukları var. Bu da şoförlüğün zor yanı" diye konuştu. 

Bir haftadır kuyruklarda beklediğini ifade eden Asım Düztepe adlı şoför ise, "Yapacak başka iş olmadığı için bu mesleği yapıyorum. Çocuklarım aç kalmasın diye çalışıyorum. Bizler kuyruklarda her türlü rezaleti görüyoruz, en büyük haksızlıklara uğruyoruz. Şoför milleti olarak biz çok sahipsiz kaldık. Başımıza bir şey geldiği zaman nereye başvuracağımızı bilmiyoruz. Ramazan ayını evimizde çocuklarımızın yanında geçirmek istiyorduk, ama bu pek mümkün değil. Kuyruklarda en çok da Ramazan ayında zorlanıyoruz; çünkü iftarda ve sahurda nerede olacağımızı önceden kestirmek zor. Bu yüzden çoğu zaman sahursuz kalıyoruz veya iftarı çok geç yapıyoruz. Her şeye rağmen Ramazan ayı geldiği için seviniyoruz. Tüm Müslüman aleminin mübarek Ramazan ayını kutlarız" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 13:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?