19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Hain tuzağa geçit yok

Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen operasyon sonucunda, Uludere'nin Andaç kırsal alanında 80 parça, 20 Kg A-4 patlayıcı madde ile, 10 adet patlayıcı madde düzeneği ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, bölgede ilk defa ele geçirilen patlayıcı düzeneğinin PKK'nın ilk canlı bombası olan Zeynep Kınacı'nın (Kod adı Zilan) intikamı adı ile hazırlandığı ileri sürüldü.

"Tol Zilan" (Zilan'ın İntikamı) ismini verdikleri yeni patlayıcı düzeneklerinin sinyal karıştırıcı Jamer araçlar tarafında tespit edilemediği öğrenildi.

"Tol Zilan" isimli patlayıcı düzeneklerinin Zilan adlı PKK'lının intikamını almak amacıyla hazırlandığı, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki bazı illere ulaşılmasının planlandığı edinilen bilgiler arasında. İl Jandarma Alay komutanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucu Andaç Bölgesi Kopik Tepe bölgesinde Kayalıklar arasına gizlenmiş vaziyete 10 Adet Tol Zilan isimli düzenek yakalandı. El yapımı patlayıcı madde düzeneğinde alıcı anahtarı olarak hazırlanan uzaktan Radyo frenkası kontrollü Elektro devre, 20 Kg. patlayıcı madde tanesi 500 - 600 dolar satılması planlanıyordu. Irak'ın Kuzeyinden Diyarbakır'a aktarılacak olan 1 Kg patlayıcı için iş birlikçilere bin 500 dolar ödeme yapıldığı, Bayramın ikinci günü Diyarbakır'da bir işbirlikçiye ulaştırılacağı planlanmış. Ele geçen uzaktan komuta elektrik düzeneği ile ilgili edinilen bilgide böyle bir düzeneğin bölgede ilk defa ele geçirildiği ve Jamer cihazlardan etkilenmez şekilde şifreli sinyal yaydığı ifade ediliyor. Bu düzenekle ilgili yapılan değerlendirmede Bölücü Örgüt'ün bu tür düzenekleri önümüzdeki dönemlerde Jamer ile korunan Devlet büyüklerinin konvoylarına ve askeri konvoylara ayrıca iyi seviyede korunan kamu tesislerine
yönelik yapılacak eylemlerde kullanılması muhtemel olduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:"Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda, Uludere-Andaç kırsal alanında bölücü terör örgütü iş birlikçileri tarafından gizlenen 80 parça, 20 Kg A-4 patlayıcı madde ile, 10 adet patlayıcı madde düzeneği 18 Eylül 2009 tarihinde yapılan operasyonda ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili Uludere Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, Savcılığın talimatı ile söz konusu patlayıcı ile ilgili olarak bir işbirlikçinin evinde arama yapılmış olup, faillerin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Bölgemizde emniyet ve asayişin devamı için Güvenlik Kuvvetlerimiz özverili çalışmalarını sürdürmektedir"..
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 11:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?