28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Hasta hakları anlatıldı

Cizre ilçesinde Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birim Sorumlusu Ayfel Kar, binlerce vatandaşı hasta hakları konusunda bilgilendirdiklerini ve şehir merkezinde kurdukları eğitim çadırlarının da amacına ulaştığını söyledi.

Cizre Devlet Hastanesi ve Tabipler Odası'nın birlikte organize ettiği 'Anne sütü ve önemi' konulu 2 günlük eğitim kampanyası boyunca amaçlarına ulaştıklarını belirten Hasta Hakları Birim Sorumlusu Ayfel Kar, 2 bin 200 kişinin kampanya çerçevesinde bilgilendirildiğini kaydetti.

'' 'Anne sütü ve önemi' konulu kampanya çerçevesinde ilçe merkezinde açılan eğitim çadırı yöre halkından büyük bir ilgi görmüştür'' diyen Kar, şöyle devam etti:

''Eğitimimize sadece bebeği olan anneler değil okul çağındaki çocuklarını da getiren anneler oldu. Bu eğitim başarılı geçmesi ve halkın yoğun ilgisi bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda başka eğitimler verilmesi için bizlere yön belirlemede yardımcı olacak. Hasta hakları açısından düşünüldüğünde de sağlık çalışanları ve vatandaşlar arasındaki kaynaşmayı da sağlamıştır. Verilen bu eğitimin sonucunda da hemen geri dönüşler olmuş, emzirme konusundaki bazı yanlış inanışlar da yıkılarak hastanemize müracaatlar artmıştır. Bunların yanı sıra hastaların yaşadığı problemler ve çözüm konularında bilgiler verdik."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 18:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m. nuri Güleş IP: 88.226.1.xxx Tarih : 1.11.2008 17:25:42

Cizre 150 yataklı devlet hastanesinde yapılan bu güzel projelerinin takdir etmek gerekiyor çünkü bizim burdaki annelerimize çok gerekli bir eğitim olduğunu düşünüyorum ve yaralı olacağına da inanıyorum.