19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Hastalar doktor bekliyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki yıl önce açılan AB standartlarındaki 150 yataklı Devlet Hastanesi'nde bugünlerde hasta yoğunluğu görülürken doktor sıkıntısı da yaşanıyor. Hastanede sadece bir kadın doğum uzmanının olması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.


Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun bir şekilde yapılarak hizmete giren 150 yataklı Cizre Devlet Hastanesi'nde 24 uzman doktor görev yaparken, 105 bin nüfusa sahip ilçede sadece bir kadın doğum uzmanı bulunuyor. Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Vedat Deniz, yaşanan sıkıntıları dile getirerek bu sıkıntıların giderilmesi için yetkililerle çalışma ve diyalog içinde olduklarını, hedeflerinin 2008 yılı sonuna doğru bu sıkıntıların ortadan kaldırması olduğunu söyledi. Dr. Deniz, hastanede ciddi anlamda doktor sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Yaşanan sıkıntıları yetkililerle birlikte gidermeye çalışmaktayız. Gerek Valimiz, gerekse Sağlık Bakanlığımızın büyük desteklerini alarak bu sıkıntıları en kısa sürede gidermeye çalışacağız. İlçede sağlıklı bir şekilde vatandaşların sağlık sorunlarına cevap verebilmemiz için 40 uzman doktora ihtiyaç duyulmaktadır'' dedi.


Hastanede yaşanan doktor sıkıntısından dolayı çevre illerin yollarına düşen vatandaşlar ise Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesini istediler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 16:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servet IP: 85.104.246.xxx Tarih : 29.08.2008 19:26:06

merak etmeyin hemşerilerim burası şırnak'ın bir ilçesi buraya hayatta kendi gönlüle doktor gelmez(gelirse de zorrr.