28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Hava ambulansı hayat kurtardı

Şırnak'ın Silopi ilçesinden gebelik zehirlenmesi sonucu Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edilen 7 aylık hamile genç kadının bebeği sezaryen ameliyatla sağlıklı bir şekilde kurtarılırken, doğum sırasında kalbi duran ve doktorların müdahalesi sonucu kalbi tekrar çalışan genç kadının imdadına ise hava ambulansı yetişti.

Silopi ilçesinde yaşayan 7 aylık hamile Zarife Kuday(31) aniden rahatsızlanarak Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede ilk müdahalesi yapılan genç kadın gebelik zehirlenmesi vakası ile ambulans ile Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Baygın bir şekilde Cizre Devlet Hastanesi'ne getirilen genç kadın için doktorlar seferber oldu. Hastalığının ciddi olması nedeni ile ve karnındaki 7 aylık bebek göz önünde alınarak kadın hemen ameliyata alındı. Sezaryen ameliyatla genç kadının bebeği
kurtarılırken ameliyat sırasında Zarife Kuday nöbet geçirdikten sonra kalbi durdu. Doktorların müdahalesi sonucu kalbi tekrar çalıştırılan ancak hayati tehlikesi hala devam ettiği belirlenen genç anne için Diyarbakır 112 Acil Servisi'nden ambulans helikopter istendi.

Cizre Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesi olmadığı için Diyarbakır'dan kalkan ambulans helikopter kısa süre içinde Cizre Devlet Hastanesi bitişiğindeki piste indi ve 112 Acil Servis elemanları genç kadını hastaneye ulaştırmak için hemen çalışmalara başladı. Altıncı çocuğunu dünyaya getiren genç anne Zarife Kuday Diyarbakır'dan gelen 112 Acil Servis hava ambulansı ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.
Cizre'deki sezaryen ameliyat sonucu genç kadın sağlık bir kız çocuğu dünyaya getirirken Kuday'ın yakınları, Diyarbakır'a hava ambulansı ile sevk imkanını sağlayan Sağlık Bakanı'na ve Cizre Devlet Hastanesi'ne teşekkür ettiklerini dile getirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 14:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?