19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Hava ambulansı Hızır gibi yetişti

Şırnak'ın Silopi ilçesinin Pınarözü köyünde rahatsızlanarak ambulans ile önce Silopi ardından da Cizre Devlet Hastanesi'ne getirilen genç adam, beyin kanaması teşhisi koyulmasının ardından hava ambulansı ile Diyarbakır'a sevk edildi.

Silopi'nin Pınarözü köyüne arkadaşları ile birlikte piknik yapmak için giden ve daha sonra serinlemek için köyün yakınından geçen dereye giren Hüsnü Büngin(18) başını derenin içinde bulunan kayalıklara çarparak feci şekilde yaralandı.

Serinlemek için atladığı derede başını suyun içindeki kayalıklara çarpan Büngin, arkadaşlarının durumu 112 Acil Servis'e bildirmesi ile birlikte ambulans ile Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Büngin, Silopi Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavisinin ardından ambulans ile Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hayati tehlike endişesi ile Cizre Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen Hüsnü Büngin'in kafatasında çatlakların oluştuğu tespit edildi ve hayati tehlike kaydıyla Diyarbakır 112 Acil Servisi'nden hava ambulansı talep edildi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı'na ait 112 Acil Servis hava ambulansı kısa süre içerisinde Cizre'ye indi. Hava ambulansından inen sağlık ekipleri hastayı helikopterle Diyarbakır'a götürmek için hemen çalışmalara başlarken durumu öğrenen
hasta yakınları ise hastanede sinir krizleri geçirdi.

Serinlemek için girdiği derede başını ve vücudunu suda bulunan kayalıklara çarpıp beyin kanaması geçiren Hüsnü Büngin hava ambulansı ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 18:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?