28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Hava trafiği yoğun

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Şırnak kırsalında PKK'ya yönelik olarak kararlılıkla sürdürdüğü operasyonlar devam ederken, dün akşam saatlerinde Cudi Dağı eteklerinde silah sesleri duyuldu. Silah seslerinin ardından Şırnak'ta yoğun bir hava trafiği yaşandı.


Şırnak bölgesinde çetin geçen kış şartlarına rağmen Mehmetçik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Gabar, Küpeli, Çırav, Cudi, Besta Dereler ve Kel Mehmet bölgesinde konuşlandırılan birliklere helikopterlerle ikmalde bulunuluyor.

Kışı geçirmek için Şırnak bölgesine sızmaya çalışan PKK'lıların geçiş noktaları kesilirken, Küpeli, Cudi, Çırav ve Kato dağları ile Bestler Dereler ve Kel Mehmet bölgesinde bulunan teröristleri imha operasyonları aralıksız devam ediyor. Operasyon bölgelerine sevk edilen takviye birliklere helikopterler havadan destek veriyor. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan Skorsky ve Kobra helikopterler ise keşif uçuşları yapıyor.


Öte yandan, terör örgütünün uzaktan kumandalı mayınlı saldırılarına yönelik önlemler artırılırken, Mehmetçik yol güzergahlarında mayın tarama faaliyetlerini sıklaştırdı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 14:51:48
Güncelleme :11 Ocak 2008 Cuma 14:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?