19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

'Hayatımız biter'

Şırnak'ta yerel gazeteler, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na tepki gösterdi.


Ortak bir açıklamada bulunan Haber 73 Gazetesi, Şırnak Olay Gazetesi, Şırnak Haber Gazetesi, Nuh Haber Gazetesi, Lider Gazetesi, Silopi Gazetesi, Cizrem Gazetesi ve Cizre Postası Gazetesi tasarının yasallaşması halinde tüm gazetelerin kapanacağını öne sürdü. Açıklamada, zor şartlar altında yayın hayatını sürdüren yerel gazetelerin, basın ilanlarının kaldırılması ile birlikte kapılarına kilit vurulacağı ifade edilerek milletvekillerine

büyük sorumluluk düştüğünün altı çizildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Şırnak'ta birçok kişiye istihdam sağlayan yerel gazetelerin tek dayanağı basın ilanlarıdır. Bu ilanların internet ortamında yayınlanarak, gazetelerden kaldırılması durumunda yayın hayatımız sona erecektir. Bu hususta milletvekillerimize çok iş düşüyor. Kanun Tasarısı'nın Meclis gündemine gelmeden önce komisyonda görüşülmesi esnasında çekincelerimizin göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmesi için milletvekillerine de büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir."

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 18:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?