19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Hayvan fiyatları tavan yaptı

Şırnak'ın İdil İlçesinde bu yıl yaşanan olumlu kış şartları ve bahar mevsiminin verimli geçmesi hayvanların da değer kazanmasına neden oldu.


Geçen yıl birçok yetiştirici bütün sürüsünü elden çıkarırken bu yıl ise herkes hayvan beslemenin peşine düştü. Özelikle geçen yıl İdil'den Beytüşşebap Faraşin yaylalarına giden birçok yetiştirici bu yıl da gitmeye hazırlanırken beraberlerinde binlerce koyunu da götürmeleri bekleniyor. Bir çift koyunun bu yıl doğan kuzuları ile beraber 800 TL'ye satıldığını ve bunun daha da yükseleceğini bildiren hayvan cambazları geçen yıl bu zamanda bir çift koyunun 250 lira olduğunu da hatırlattı.

Cambazlar alacak ve satacak hayvan bulmakta zorlandıklarını, bulduklarının da çok pahalı olduğunu söylüyorlar. İdil hayvan pazarında her gün küçükbaş ve büyükbaş hayvan alım satımı yapan Hasan Kaşbaş eskisi gibi bu yıl kolay mal bulamadıklarını belirtirken şöyle dedi:
"Geçen yıl bu zamanda herkes ellerindeki hayvanları satıyordu. Çünkü hayvanların beslenme sorunu vardı. Geçen yıl baharın Nisan ayında bile beslenemeyen hayvanlar bu yıl ise Ocak ayında beslenecek kadar otlanabildiler. O yüzden masrafsız oldular. Bundan dolayı da herkes bu yıl koyun, keçi ne varsa alıyor ve beslenmek için hayvanları besliyorlar."

İha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 14:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?