28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Hedef ilk üçe girmek

6 Haziran Günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Mili Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in tanıtımını yaptığı ve Halk Bankası'nın ana sponsorluğunu üstlendiği 'Ana Kız Okuldayız' kampanyası Kapsamında Şırnak'ta da Haziran ayından bu yana çalışmaların devam ettiğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bahattin Durgun, hedeflerinin yıl sonunda 81 il arasında ilk üçe girmek olduğunu belirtti. 

Haziran ayında startı verilen kampanyanın Şırnak'ta başarıyla uygulandığını belirten Şırnak Halk Eğitim Müdürü Bahattin Durgun, kampanya için Şırnak'ta yaklaşık 180 tane okuma-yazma kursu açıldığını belitti. Durgun, Şırnak'ın, Ana Kız Okuldayız kampanyasında 81 il arasında 5. olduğunu söyledi. Hedeflerinin şu anda 3 bin 312 olan kursiyer sayısını yıl sonunda 8 bine çıkarmak olduğunu söyleyen Durgun, "6 Haziran günü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Mili Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik'in tanıtımı ile başlayan Ana Kız Okuldayız kampanyası için biz de Haziran ayından itibaren çalışmalarımıza başladık. Fakat 81 ilde olduğu gibi bizim de kurslarımız Eylül ayında başladı. Şırnak il genelinde yaklaşık 180 tane okuma yazma kursu açtık. İlimizde Haziran ayının başında yaptığımız tespitlere göre okuma yazma bilmeyen 84 bin 625 kişi var. Aralık ayı değerlendirmesine göre bu sayının 3 bin 312'si okuma yazma kurslarımıza katılmıştır.Şırnak Merkez köy ve beldelerimizde ise 41 tane okuma
yazma kursu açtık. Ankara Kızılcahamam'da yapılan toplantıda Ana Kız Okuldayız kampanyasında 81 il arasında 5. sıraya girdik. Dönem sonu itibari ile kursiyer sayımız yaklaşık 4 bine çıkmıştır. Amacımız yıl sonunda bu sayıyı en az 8 bine çıkarmaktır. Aktif çalışmalarımızla ben ilk 3 il arasına gireceğimize inanıyorum" dedi. 

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ilköğretim okullarında açılan yetiştirme kurslarının da devam ettiğini söyleyen Durgun, "Şırnak Merkez, köy ve beldelerde açılan kurslarımız da yarı yıl tatiline girdi. Tüm ilköğretim okullarımızda yetiştirme kurslarımız vardır. İlköğretimde etüt ve yetiştirme kurslarının açılması ve ortaöğretim kurumlarında da hayata geçirilen dersane ve etüt projeleri ile okullarımız birer dershaneye dönüştürüldü. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, yetiştirme kurslarımızın açılmasında Valimiz Ali Yerlikaya'nın çok büyük etkisi vardır. Çünkü 81 il arasında Şırnak dahil sadece 2 ilde daha yetiştirme kursları vardır" şeklinde konuştu. 

Eğitim öğretim alanında birçok çalışmanın yürütüldüğünü kaydeden Durgun, "Eğitim hizmetlerimizin düşük, sınavlara katılımın az olduğu bir ildik. Fakat Sayın Valimiz Ali Yerlikaya'nın ilimize atanması ile birlikte eğitimde birçok yeni proje geliştirildi. İlimiz genelinde gerek örgün gerekse yaygın eğitime vermiş olduğu önem ve desteklere bütün eğitim camiası olarak biz de seviniyoruz. Biz de heyecanla bu projelerin içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. 

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde mesleki kursların devam ettiğini belirten Durgun, "İlimizde bay ve bayanlarımız için istihdama yönelik şal-şapik, kilimcilik, kalorifer ateşçiliği, biçki-dikiş, çiçekçilik kurslarımız da devam ediyor. Ayrıca kültürel alanda gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri için açtığımız bilgisayar ve İngilizce kurslarımız da büyük ilgi görüyor" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 12:35:29
Güncelleme :30 Ocak 2009 Cuma 12:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?