28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

HEM 85 okuma-yazma kursu açtı

Şırnak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bahattin Durgun, Halk Eğitim Merkezi olarak bu yıl 85 okuma-yazma kursu açtıklarını belirtti.

Konuyla ilgili bilgi veren Halk Eğitim Müdürü Bahattin Durgun, şunları söyledi:

"Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan 'Ana Kız Okuldayız' projesi kapsamında 85 okuma-yazma kursu açtık. Kurslarımızdan bin 341 bayan ve 228 erkek olmak üzere toplam bin 569 vatandaşımız faydalanmış olup sertifika almaya hak kazanmışlardır. Şu an kurslarımızın 70'i bitmiş olup 15 tanesi ise devam etmektedir. Ana-kız okuldayız kampanyasıyla ilgili 20 Aralık 2008 tarihinde yapılan toplantıda il olarak ilk 5 il arasına girmiştik. Bu bizi çok sevindirdi. Şu anda

devam eden 15 kursumuz var, talep olursa her an kurs açabiliriz. Yeter ki vatandaşlarımızdan talep olsun. Bayanlarımız için okulların tatil olması da bir avantajdır. Bunu iyi değerlendirip okuma-yazma kurslarına başvurabilirler. Diğer tüm alanlardaki kurslarımızda kursiyer sayısının 12 ile 15 arasında olması gerekirken okuma-yazma kurslarımızda böyle bir sınırlama yoktur."

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 15:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?