28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Hükümet konağında halk kermesi

BEYTÜŞŞEBAP KAYMAKAMI KARATAŞOĞLU HÜKÜMET KONAĞI'NI HALK GÜNÜ İÇİN TAHSİS ETTİ

Şırnak'ın Beytüşşebap Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Hükümet Konağı bahçesinde kermes düzenledi.

Kermes halk günü olarak düzenledi. Halk gününe Kaymakam Soner Karataşoğlu, Taktik Jandarma Alay Komutanı Albay Alpaslan Kaus, Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, İlçe Emniyet Amiri Rıza Kara, Cumhuriyet Savcısı Zafer Salan, Mili Eğitim Müdürü Musa Paspancı kamu kuruluş çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kermeste birbirinden güzel süs eşyaları, giysiler, dikiş-nakış işlerinin yanı sıra yöre yemekleri gelen misafirlere satıldı. Kaymakam Karataşoğlu ve beraberindekiler yemekleri kıl çadırda yedi. Beytüşşebap Lisesi öğrencileri Türkçe bilmeyen bir kişinin hastaneye gitme olayıyla ilgili bir tiyatro oyunu sahneledi. Konuşmalarda Türkçe bilmeyen hastanın tercüman aracılığıyla kendini anlatması gelen misafirleri gülmekten kırıp geçirdi.

Beytüşşebap Kaymakamı Karataşoğlu kermes dolayısıyla yaptığı konuşmada, "Beytüşşebap'ın yerel kültürünü, tarihini, sanatını bizlere göstermek için arkadaşlar bir organizasyon icra etmişler. Tabii organizasyondan baştan haberimiz vardı. Beytüşşebap'ta var olan sanatıyla, kültürüyle ne onu göstermek istiyoruz dediniz. Biz de çok memnun kaldık, hükümet konağımızın kaymakamlığımızın bahçesini tahsis etik ve biz biliyoruz ki Beytüşşebap'ta yerelleşmiş bir kültür var. Bu kültür Beytüşşebap'ı var eden kültürdür. Beytüşşebap'la çevresini ayıran kültür belki tarihi bağları işte akrabalıkları olsa bile Hakkari, Van, Diyarbakır Şırnak'tan farklı bir kültür ve bu kültürle var olmuşsunuz. Biz de bir kaymakam olarak bu kültürün yaşamasını istiyoruz. Devletine bağlılığıyla, diline bağlığıyla, yaşantısına, toplumsal diyaloglara bağlığıyla, bayramlarda bir araya gelmesiyle, büyüklerini sevip sayıp yaşayan bu kültürün biz devamının da gelmesini istiyoruz" dedi.

BEYTÜŞŞEBAP KAYMAKAMI KARATAŞOĞLU HÜKÜMET KONAĞI'NI HALK GÜNÜ İÇİN TAHSİS ETTİ
BEYTÜŞŞEBAP KAYMAKAMI KARATAŞOĞLU HÜKÜMET KONAĞI'NI HALK GÜNÜ İÇİN TAHSİS ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 11:51:03
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 23:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?