28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Hurda araçlar için son tarih 4 Ocak

Şırnak İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi, hurda araçların son teslim tarihinin 4 Ocak 2007 olduğunu açıkladı. 

Şırnak İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi tarafından hurda araçlarla ilgili kamuoyuna yapılan basın açıklamasında şu uyarı ve bilgilere yer verildi: 

"5535 sayılı yasa gereği İl Özel İdaresi'ne bedelsiz olarak teslim edilecek hurda araçlara ilişkin ihale sonucunda Nova Madencilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile yapılan sözleşme 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle sona ereceğinden, 04 Ocak 2007 tarihinde söz konusu hurda araçlar aşağıda belirtilen kıstaslar çerçevesinde İl Özel İdaresi personelince teslim alınacaktır. 

Teslim alma işlemleri, Cizre İlçesi'nde Silopi yolu üzerinde bulunan tuğla fabrikası sahasında; Silopi İlçesi'nde ise Habur yolu üzerinde bulunan Kervansaray Tesisleri sahasında yapılacaktır. 

Sahibi tarafından sahaya getirilen araç hurdalarının İl Özel İdaresi personelince teslim alınabilmesi için aracın ana parçalarını oluşturan malzemelerin araç üzerinde bulunması gerekir. Teslim edilecek araca ait 3. maddede belirtilen parçalardan biri veya birkaçının eksik olması durumunda, bu parçalar için belirlenen ağırlıklar üzerinden (kilogram başına 32 YKr) İl Özel İdaresi'nin Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçelerinde Şırnak İl Özel İdaresi adına bankalarda açılan hesaba para yatırılarak, banka makbuzuyla birlikte görevlilere teslim edilebilir. 

Araç hurdasını getiremeyen, sadece ruhsatıyla veya ruhsat yerine geçen bir belgeyle başvuran vatandaşlar, hurda edilecek aracından dolayı ileride doğacak sorumluluğun kendisine ait olduğuna dair imzalı taahhüt belgesini vermek kaydıyla, araç ruhsatında yazılı tonajından yüzde 16 fire payı düşüldükten sonra kalan hurda miktarı bedelini İl Özel İdaresi'nin hesabına para yatırarak bedel makbuzuyla birlikte görevlilere teslim edebilir. 

Hurda araç sahiplerinin, en geç 04 Ocak 2007 tarihine kadar Vergi Dairesi ve Trafik Tescil bürolarına başvurusu sonucunda, bu bürolardan alacakları belgelerle birlikte araç hurdasını İl Özel İdaresi'nin personeline teslim etmeleri gerekmektedir. Hurda aracını İl Özel İdare personeline eksiksiz teslim eden araç sahiplerinden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecektir."
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 14:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?