19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İdil göleti tekrar doldu

Şırnak'ın İdil ilçesinde bulunan ve geçen yıl kuruyan gölet, bu yıl yağışlardan sonra yeniden doldu. Göletin dolması, vatandaşları sevindirdi.

İdil'in Turgut Özal Mahallesi bölgesinde bulunan gölet geçen yıl yaşanan kuraklık nedeni ile tamamen kurumuş ve içindeki binlerce balık telef olmuştu. Göletin kapakları, kapatma vanası ile iskelesinin demir korkulukları hırsızlar tarafından çalınırken gölete DSİ el attı. DSİ Bölge Müdürlüğü, göletin tahliye kapaklarını tamir edip suyun boşa akmasını önledi. Kış aylarında gerçekleşen yağmur yağışlarıyla gölet tamamen doldu. İdil Kaymakamı Fatih Sevinç, İdil Göleti için gereken çalışmaların yapıldığını kaydederek, "Geçen yaz göletten taş topladık ve kapakları ile kapatma vanasını Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerimizle beraber tamir edip durumu düzene soktuk. Gölet kuruduktan sonra da göletin dibine biriken çamurları da kısıtlı imkanlarımızla temizledik. Hırsızların tekrar kapakları çalmaması ve zarar vermesi için bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerekiyor" dedi.

Göletin yeniden dolması çiftçileri ve hayvan yetiştiricilerini sevindirirken, vatandaşlar da yeniden gölet civarında piknik yapma imkanına kavuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 12:01:57
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 20:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?