19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İdil pasaport bürosu açıldı

İDİL PASAPORT BÜROSU AÇILDI

Şırnak'ın İdil ilçesinde pasaport bürosu açıldı.

İdil İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açılan Pasaport Büro Amirliği'nde pasaport verme ve yenileme işlemleri yapılmaya başlandı. İdil İlçe Emniyet Amiri Murat Esertürk, yaptığı açıklamada , 1 Haziran 2010 tarihi itibari ile pasaport kanununda yapılan değişiklikle artık e-pasaport sistemine geçildiğini ve ilçede de pasaport bürosunun açılması ile vatandaşların daha erken sürede pasaportlarını alabileceği, ayrıca yapılan işlemlerin artık daha akıcı ve kolay olacak şekilde düzenlendiğini belirtti.

Esertürk, başvuruda bulunacak vatandaşların pasaport defter ve harç bedellerini mal müdürlüğü veznelerinde ve Ziraat Bankası şubelerinde yatırabileceklerini aktardı.

2 Nisan 2011 tarihinden itibaren ilçede hizmete giren Pasaport Büro Amirliği'ne pasaport başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında bulunan büroya müracaat edebilecekleri ifade edildi. Pasaport Büro Amirliği'nin kurulması ile rahat bir nefes alan ve memnun olan ilçe halkı, Pasaport Büro Amirliği'ni ilçeye kazandıran bütün yetkililere ve emeği geçenlere teşekkür etti. Pasaport Büro Amirliği'nde ilk pasaportu İdil İlçe Emniyet Amiri Murat Esertürk 'ün elinden alan belediye

çalışanı Emin Uras'ın mutluğu ise gözden kaçmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 18:28:00
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 01:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?