19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İdil'de 3 muhtar değişti

Şırnak'ın İdil ilçesinde yerel seçimlerin ardından 3 mahalle muhtarı değişti.

Turgut Özal Mahallesi, Aşağı Mahalle ve Yukarı Mahalle muhtarları mahalli seçimlerin ardından değişti. İdil'in ilk kadın mahalle muhtarının da aralarında bulunduğu eski muhtarlardan Kadriye Özek, Şükrü Abay ve Dikran Şavlı seçilemeyerek mühürlerini yeni seçilen muhtarlardan Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Hidayet Sakçak'a, Yukarı Mahalle Muhtarı M. Şerif Eğdemir'e ve Aşağı Mahalle Muhtarı Kadir Karaca'ya devrettiler. İdil'in muhtarlık tarihinde en genç muhtar adaylarının yarıştığı mahalli seçimlerde gençler bu kez başarılı olup ay yıldızlı muhtarlık mühürlerini eski meslektaşlarından devraldılar. Turgut Özal Mahallesi muhtarlığına seçilen ilçenin en genç ve aynı zamanda en eğitimli muhtarı Hidayet Sakçak seçimi büyük bir farkla kazanırken aldığı oylara karşılık çok çalışacağını ve ellerinden gelen bütün çabaları göstereceğini söylerken şöyle konuştu:

"Genç bir muhtar olarak İdil'in en büyük mahallesi olan Turgut Özal Mahallesi'ne seçildiğim için hem seviniyorum hem büyük bir yükün altına girdiğime inanıyorum. Beni büyük bir oy farkıyla seçen değerli Turgut Özal Mahallesi halkına teşekkür ediyorum ve onlara layık olmaya çalışacağımı belirtmek istiyorum."
Yeni Mahalle Muhtarı M. Selim Zeynaloğlu ve Atakent Mahallesi Muhtarı Hamit Aslan ise tekrar seçilerek görevlerine devam ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 14:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?