28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İdil'de 4 kişi daha tutuklandı

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a fiziki şiddet uygulandığı iddiaları nedeniyle Şırnak'ın İdil ilçesinde 21 Ekim günü yapılmak istenen yürüyüş sonrası çıkan olaylar ile ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 4'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki saldırıya uğradığı iddiaları üzerine DTP İdil İlçe Başkanlığı tarafından 21 Ekim'de yapılmak istenen protesto eyleminde olaylar çıkmıştı.

Kalabalık grup ile polis arasında çıkan olaylarla ile ilgili gözaltına alınan ve aralarında DTP İdil İlçe Başkanı Sait Çatak'ın da bulunduğu 9 kişi emniyetteki sorgularının ardından savcılığa çıkarıldı.

Savcılıkça ifadeleri alınan 9 kişi daha sonra tutuklanmaları talebi ile İdil Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. DTP İlçe Başkanı Sait Çatak, İlçe Yöneticisi İsa Yağbasan, Abdulbaki İldem ve DTP'li İdil Belediye Meclisi üyesi Hüsnü Babat, "Terör örgütü üyesi" oldukları iddiasıyla tutuklanarak Midyat Cezaevi'ne gönderildi. Gözaltına alınan diğer 5 kişi ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 13:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?