28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İdil'de baz istasyonu tepkisi

Şırnak'ın İdil ilçesi Yukarı Mahallesi civarına yerleştirilen özel bir şirkete ait baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen vatandaşlar dava açmaya hazırlanıyor.

İdil Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ve Yukarı Mahallesi civarındaki baz istasyonunun kaldırılması için dava açmaya hazırlanan vatandaşlar, toplu halde İdil Hükümet Konağı'na giderek savcılığa suç duyurusunda bulunacaklar. Yukarı Mahalle Muhtarı M. Şerif Eğdemir, yaptığı açıklamada, artık herkesin cep telefonu kullandığını, teknolojiye karşı olmadıklarını, ancak vatandaşların da teknolojinin ortaya çıkardığı risklere karşı kanunlarla korunması gerektiğini söyledi.

İdil YİBO ve Yukarı Mahallesi civarındaki baz istasyonunun kaldırılması için dava açmaya hazırlanan vatandaşlar Mahalle Muhtarı Eğdemir'le birlikte en kısa zamanda dava açacaklarını ve bu baz istasyonu kaldırılıncaya kadar takipçisi olacaklarını söylediler.

Muhtar M. Şerif Eğdemir, "Baz istasyonları nedeni ile ülkemizde bugüne kadar birçok dava açılmıştır ve bu davaların bazıları da kazanılmıştır. Benzer emsal kararlar var ve bu istasyonların insan sağlığına zarar verdiği bilimsel olarak kesinleşmiştir. Bu yüzden de vatandaşlarımızın sağlıkları açısından bu baz istasyonunun kaldırılması ve daha uzak bir yere taşınmasını talep ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?