19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İdil'de ÇATOM'a yoğun ilgi

Şırnak'ın İdil ilçesinde genç kızlar Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ne (ÇATOM) akın ediyor.

96 genç kızın devam ettiği İdil ÇATOM'da halıcılık, okuma yazma, dikiş-nakış, el sanatları, ahşap boyama, hazır giyim ve kuaförlük dallarında eğitim veriliyor.

Ahşap boyama dışındaki diğer kurslar İşkur işbirliği ile devam ederken, kurslarda eğitim gören kadınlar günlük 15 TL harçlık alıyor. Malzeme ve eksikliklerin İdil Kaymakamı Fatih Sevinç tarafından karşılandığı kurslarda, kursiyer sayısı her geçen gün artıyor. Diğer yandan 100'e yakın kursiyerin de yer darlığından dolayı beklediğini söyleyen ÇATOM yöneticisi Tuğba Özmen,"Bugüne kadar yüzlerce genç kızımıza çeşitli dallarda eğitim ve öğretim verdik ve her kurs dönemi başında ÇATOM kurul üyeleri ile alan çalışması yaparak halkın talebi alınır ve başlatılacak kurslar bu şekilde belirlenir ve imkanlar doğrultusunda kurslar başlatılır.

Bu dönem bünyemizde İdil Halk Eğitim Merkezi desteği ile el sanatları kursu, kuaförlük, okuma yazma, dikiş-nakış, el sanatları, ahşap boyama, hazır giyim kursları programımızda mevcuttur. Bu kurslara katılan kadınlarımız meslek öğrenmenin yanı sıra sağlık eğitimlerinden, hukuk eğitiminden de yararlanıp sosyal çevre edinmişlerdir. Kendilerine güvenleri artmıştır. Düzenlediğimiz sosyal etkinliklerde ve ihtiyaçlarımızın karşılanmasında İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih Sevinç'in maddi ve manevi her türlü desteğini almaktayız. En son bizi (ÇATOM) ziyaretinden sonra maddi durumu düşük bütün kadınlarımıza destekte bulunmuştur" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?