28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İdil'de fakirlere yardım

Şırnak'ın İdil ilçesinde Müftülük bünyesinde faaliyet gösteren İdil Camilerini Kur'an Kurslarını Yaptırma, Yaşatma, Yetim ve Yoksulları Koruma Derneği, içinde 8 çeşit gıda bulunan yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

İçinde; şeker, un, makarna, zeytin, tuz, pirinç ve salça gibi gıda maddelerinin bulunduğu paketler İdil Müftüsü Hasan Yardak, hayırsever işadamı H. Salih Çağlı ve dernek üyeleri tarafından daha önce tespit edilen ailelere tek tek dağıtıldı. İslam dinindeki yardımlaşma ve dayanışma anlayışının önemine Müftü Hasan Yardak, önümüzdeki dönemde de yardım dağıtmaya devam edeceklerini belirterek, "Derneğimize bağlı imamların ve derneğe üye olan hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile şimdilik 52 muhtaç aileye gıda paketi dağıttık. İnşallah ilerde bu artarak devam edecek. Dinimizin en önemli özelliği; bütün insanlığı iyiliğe, güzelliğe, hakka, adalete, barışa ve kardeşliğe çağırmasıdır. İslam öğretisinde bütün insanlar başlangıçta aynı anne ve babadan meydana gelmiş olmaları sebebiyle büyük bir ailenin fertleri gibi, müminler de kendi aralarında bir vücudun azaları gibi değerlendirilmektedir. Bu durum; birlikte yaşama kültürü, toplumsal barış ve huzurun tesisi, yardımlaşma ve dayanışma gibi konularda çok
önemli bir anlayışı ortaya koymaktadır" dedi.

Müftü Yardak, gıda yardımı yanı sıra para, eğitim masrafı, sağlık, giyim ve diğer ayni yardımların da dağıtılmasının dernek üyelerince planlandığını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?