19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İdil'de ilköğretim okulu yapılıyor

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde eski askeri hudut taburu alanına 16 derslikli ilköğretim okulu yapılıyor.

İdil'in Aşağı Mahallesi'nde bir zamanlar askerlerin görev yaptığı askeri hudut taburu alanında şimdi çocukların eğitim ve öğretimi için 16 derslikli ilköğretim okulu yapılıyor. Çalışmaların hummalı bir şekilde başlatıldığı alanda TOKİ tarafından yaklaşık 10 ayda eğitim yuvası tamamlanıp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Emin Bozkuş, okulun açılması ile İdil'de eğitim kalitesinin daha da iyi olacağını söyleyerek şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanlığımızın, Sayın Valimizin destek ve kararı ile temeli atılmaya çalışılan 16 derslikli eğitim yuvamızın bitmesi ile çok rahatlayacağız. Sınıflardaki öğrenci sıra mevcudumuz 40 tan 25'e inecek, öğrencilerimiz daha rahat çalışacaklar. Diğer yandan Anafartalar İlköğretim Okulumuzdaki 750 kişilik öğrenci mevcudunu yarıya indirip bu yeni yapılan okulumuza aktaracağız. İleride temeli atılacak bir ilköğretim okulumuzun açılması ile Turgut Özal Mahallemizdeki Atatürk İlköğretim Okulumuzdaki öğrenci sayısını binden 600'e indireceğiz ve buradan aldığımız öğrencilerimizi yeni yapılan okullara kaydıracağız. Yine Yeni Mahallemizde bulunan Fatih İlköğretim Okulundaki bin 100 öğrenci olan mevcudumuzu 600'e indirmeyi planlıyoruz."

İlçede ilköğretim okullarında toplam 5 bin 203 öğrenci eğitim görüyor. Anafartalar, Atatürk, Fatih, Cumhuriyet ve Benercorden İlköğretim Okullarındaki öğrenciler, neredeyse her sırada 3'er kişi oturuyor. Yeni açılacak okulların eğitim ve öğretim hizmetine girmesi ile bu sıkışıklık giderilecek ve öğrenciler daha iyi bir ortamda eğitim görecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?