28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İdil'de Kutlu Doğum Haftası

Şırnak'ın İdil ilçesinde 'Kutlu Doğum Haftası' için bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında "İslam'da aile bireylerinin karşılıklı hak ve görevleri" konulu konferans düzenlendi.

İdil Müftülüğü tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen "İslam'da Aile bireylerinin karşılıklı hak ve görevleri" konulu konferansı Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Bilen verdi. Doç. Dr. Mehmet Bilen, insanın en güzel varlık olduğuna dikkat çekerek, ailenin korunmasında temel unsurun insan olduğunu belirtti.

Müftülük tarafından İdil Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) konferans salonunda hazırlanan 'Kutlu Doğum Haftası' programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe ayrıca İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, Karalar Belediye Başkanı Halef İnan'ın yanı sıra birçok kamu kurum müdürü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Salona giren herkese çeşitli ikramlarda bulunan Müftülük çalışanları vatandaşlara gül verip Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını anlatan kitaplar hediye ettiler. Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile düzenlenen program bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Müftü Hasan Yardak, programın açılış konuşmasını yaptı.
Müftü Yardak, etkinliğe yediden yetmişe her yaştan vatandaşın katılmasından mutluluk duyduğunu belirterek, "Allah Resulü Hz. Muhammed (SAV) aşkı ile sarılan Şırnaklı kardeşlerim, hepinizi Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Değerli misafirler, Kainatın Efendisi eşsiz insan Hz. Muhammed Mustafa'nın (SAV) 1438'nci nurlu doğumunu bir kez daha büyük bir aşkla, heyecanla kutluyoruz. Resulullah'ı anlamaktan asıl amacımız, onun getirdiği evrensel mesajı anlayıp, hayatımızın her bir safhasına uygulamaktır" dedi.

Müftü Yardak'ın konuşmasından sonra ilde görev yapan imamlardan oluşan İlahi grubu Peygamber Efendimizi konu alan ilahiler seslendirdiler.
Daha sonra Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Bilen, "İslam'da aile bireylerinin karşılıklı hak ve görevleri" konusunda konferans verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 13:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?