28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İdil'de mezarlığa fidan dikildi

Şırnak'ın İdil ilçesi Atakent Mahallesi'nde bulunan çocuk mezarlığına Türkiye Kalkınma Vakfı Şubesi 50 adet kokulu çam ağacı fidanı dikti.

İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, İdil Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Güney Expres gazetesi ve İdil Halk Eğitim Merkezi'nin de destek verdiği ağaçlandırma kampanyasına vatandaşlar ve mahalle muhtarları da katkıda bulundu. Kampanyaya Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) İdil Şubesi'nde halıcılık ve el sanatları dallarında çalışan genç kızlar da katılarak katkıda bulundu. Ağaçlandırmaya katılan TKV Şubesi'nde çalışan genç kızlar İdil aile çay bahçesinde ağaçlandırmaya katılan İlçe Halk Eğitim öğretmenleri ve
diğer katılımcılara kendi yaptıkları tatlı, pasta ve meşrubatı ikram ettiler. Çam ağaçlarını kendi imkanları ile Diyarbakır'dan getiren TKV İdil Şubesi yöneticisi Gülseren Aydemir ellerindeki ağaçları okul ve gerekli yerlere dikmeye devam edeceklerini söyledi. Aydemir, şunları ekledi:

"Ellimizdeki ağaçlardan yüze yakın bir kısmını İdil Anadolu Lisesi kız-erkek karma yurdu bahçesine dikeceğiz. Diğerlerini de bitene kadar gerekli gördüğümüz yerlere dikmeye devam edeceğiz."
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 13:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?