28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İdil'de Noel Bayramı kutlandı

Şırnak'ın İdil ilçesinde Süryanilerin Noel Bayramı Müslümanların katılımı ile kutlandı. Kutlamalara Belediye Başkanı Resul Sadak, DTP il ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.


İdil ilçesinde bulunan Meryem Ana Kilisesi girişinde, kutlamalar öncesi Süryani vatandaşlarca düzenlen karşılama töreni ile sıcak görüntüler ortaya çıkarken Noel Bayramı ile ilgili kısa bir konuşma yapan İdil Belediye Başkanı Resul Sadak şunları söyledi:
"Şüphesiz her dinin kendine özgü gelenek görenek ve bayramları vardır. Hepsine de saygımız vardır. Birbirimize saygı ve sevgi ile yaklaşmalıyız. Kişi bir başkasına saygı gösterirse aynı zaman da kendisine de göstermiş olur. Burada kalan Süryani vatandaşları temsil edecek birilerinin yönetimde yer almaları gerektiğine inanıyorum. 5-6 bin yıllık geçmişe sahip bu kutsal toprakların esas sahipleri hiç kuşkusuz Süryanilerdir.

Gerek sosyal gerekse güvenlik amacıyla buralardan Avrupa ülkelerine göç etmek zorunda kaldılar. Yüzyıllardır birbirimize düşürmek isteyen dış güçler olmuştur. Bayramların halklar arasında huzur, barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Hepinizin Noel Bayramı'nı kutluyorum."
İdil Meryem Ana Kilisesi'ndeki Noel Bayramı etkinliklerinin bir hafta devam edeceği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?