28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İdil'de resim sergisine yoğun ilgi

Şırnak'ın idil ilçesinde düzenlenen resim sergisi büyük ilgi gördü.
İdil Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerinin resimlerinin yer aldığı sergiye ilgi yoğun oldu.

YİBO konferans salonda düzenlenen serginin açılışına Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nasrettin Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Salih Kaplan, Milli Eğitim şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı. İdil Yazı İşleri Müdürü Kaya'nın açılış kurdelesini kesmesi ile birlikte davetliler öğrencilerin hazırlamış olduğu birbirinden güzel resimleri yakından görme fırsatı buldular.

Özellikle profesyonel ressamların bile zorlandığı ebru sanatını kullanarak yapılan resimler davetlilerin ilgisini çekti. Sergi ile ilgili bilgi veren resim öğretmeni Aşkın Celep, ''Öğrencilerimiz yaklaşık bir yıldan bu yana kendi imkanları doğrultusunda becerilerini ortaya koyup bugünkü serginin oluşmasını sağladılar.

Bu serginin diğer sergilerden farklı olan yanı ise öğrencilerin ebru sanatını kullanarak resim yapmalarıdır. Profesyonel ressamların kullandığı bu sanatı öğrencilerimiz de kavramış olup yapmış oldukları eserlerde bugün sergiye katılanlar ile biz öğretmenleri tarafından büyük bir beğeni kazandı'' dedi.

YİBO Müdürlüğü tarafından organize edilen resim sergisinin açılışına katılan davetlilere ikramda bulunulurken serginin bir hafta boyunca açık kalacağı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 11:50:55
Güncelleme :23 Mayıs 2009 Cumartesi 12:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?