28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İdil'de tamamlanamayan cami

Şırnak'ın İdil ilçesinin tek Asri Mezarlığı'nda geçen yıl temeli atılan ancak maddi imkansızlıklar nedeni ile bir türlü tamamlanamayan cami hayırseverlerin bağışını bekliyor.

Yeni Mahalle'deki Asri Mezarlık'ta bulunan iki katlı caminin kaba inşaatının bittiği bildirildi. Fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle çalışmalara devam edilemezken cami inşaatı harabeye döndü. Kapı ve koruma duvarı olmadığı için etraftaki inşaat demiri ve inşaat malzemesi de çocuklar için tehlike oluşturuyor. Hayırsever vatandaşlardan yardım bekleyen İdil Asri Mezarlığı Camii, tamamlanması durumunda mezarlıktaki tuvalet, su ve cenaze yıkama ihtiyacını da karşılamış olacak. Camii ile ilgili açıklama yapan Yeni Mahalle Muhtarı M. Selim Zeynaloğlu, vatandaşlardan ve hayırseverlerden yardım beklediklerini, aksi takdirde camiyi kısa zamanda bitiremeyeceklerini belirterek, "Geçen yıl bazı hayırsever vatandaşlar tarafından verilen maddi desteklerle temeli atılan ve başlanan mezarlık camimizin kaba inşaatı bittiği halde gerekli parayı bulamadığımız için cami inşaatına devam edemiyoruz. Duyarlı iş adamlarımızdan ve sesimizi duyan herkesten Allah rızası için bu cami için yardım etmelerini bekliyoruz" dedi.

Söz konusu caminin inşaatının tamamlanması için yaklaşık 150 bin TL gerektiğini söyleyen Muhtar Zeynaloğlu, dışardan da hayırseverlerin İdil Müftülüğü veya Kaymakamlık kanalı ile kendilerine ulaşıp yardım edebileceklerini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 11:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?