19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İdil'de yağmur bereketi

Şırnak'ın İdil ilçesinde bu yıl yağan yağmur çiftçiyi sevindirdi.

Geçen yıl aynı dönemde zor anlar yaşayan ve zararlarını karşılamak için devletten yardım isteyen çiftçiler bu yıl umutlu olduklarını söylediler.

Çiftçilerin sevincini paylaşan İdil Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yağan, bu yıl yağışların çok iyi ve etkili olduğu bir dönem geçirdiklerini söyledi. İdil'de 350 bin hektar dolayında ekili alan bulunduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yağan, kış boyunca aralıksız ve düzgün bir şekilde yağmur yağdığını ifade ederek, çiftçilerinin ekinlerinden iyi bir verim beklediklerini bildirdi. Geçen sene bu vakitlerde tarlaların sararmaya başladığına ve zarar tespit tutanaklarının düzenlendiğine dikkat çeken Yağan, şunları söyledi:

"İdilli çiftçilerimiz geçen yıl bölgede yaşanan büyük bir kuraklığa rağmen tarlalarını yeniden ektiler. Yaklaşık iki aydır sürekli yağmur yağıyor, ekinler güneş sıcaklığını görünce filizlenmeye ve hızla boy vermeye başladı. Bu sene çiftçilerimizin çok iyi bir ürün alacağına inanıyorum. Baharın Nisan ve Mayıs'ta da yağmur yağacağını umarız. Şimdilik her şey çiftçilerimizin istediği gibi gidiyor ve süreç umut verici görünüyor. Yağışların ardından güneşli günlerin olması çiftçilerimizi de sevindirmiştir.

Geçen yıl yaşanan sıkıntıların ardından bu yıl çiftçilerimizin yüzlerinin gülmesini umuyoruz."

İlçe Tarım Müdürü Ayhan Buğday ise, kış boyu yağan yağmurların çiftçinin umutlarını yeşerttiğini belirterek, Tarım Müdürlüğü bünyesindeki bütün personelin ve teknik ekiplerin her zaman çiftçilerinin yanında olduğunu ve daha çok verim alınması için destek verdiklerini vurguladı. Geçen yıl bu vakitlerde kara kara düşünen çiftçilerin, bu sene ise sevinç içinde olduğunu söyleyen Tarım Müdürü Buğday, sözlerine şöyle devam etti:

"Teknik ekip ve ekipmanlarımızla her zaman çiftçimizin yanında olup daha iyi verim alması ve kalitenin yükseltilmesi için destek vermeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz sene tarlalarda kötü bir mevsim yaşadık. Bu yıl geçen yılın zararını telafi etmeyi umut ediyoruz. Şu an her şey yolunda ve çok iyi bir mevsim yaşıyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 15:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?