19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İdil'den Rusya'ya tekstil ihracatı

Şırnak'ın ilk tekstil atölyesi hizmete girdi. Şırnak'ın İdil ilçesinde açılan tekstil atölyesi birçok kişiye iş imkanı sağlarken atölyede üretilen tekstil ürünleri Rusya'ya ihraç ediliyor.

Sık sık terör olayları ile gündeme gelen Şırnak'ta açılan tekstil atölyesi bölgenin tanıtımına ve kalkınmasına da öncülük yapıyor. İdil'de her geçen gün artan işsizlik nedeniyle vatandaşlar mevsimlik işçi olarak Batı'daki illerin yolunu tutarken bundan 15 yıl önce işsizlik nedeni ile İdil'den göç eden Abdurrezak Yılmaz adlı vatandaş doğup büyüdüğü kasabada tekstil atölyesi açıp 40 genç kıza istihdam sağladı. Açtığı tekstil atölyesinin ilk siparişini Rusya'dan alan atölye sahibi Abdurrezak Yılmaz, tek isteğinin bölge insanının yarasına merhem olmak, ilçenin ekonomisine katkıda bulunmak ve işsizlik nedeniyle oluşan göçü bir nebze de olsa azaltmak olduğunu belirtti.

İdil'de işsizlik nedeniyle mevsimlik göçlerin yoğun olduğunu belirten atölye sahibi Yılmaz, "Bu göçlerin verdiği çok büyük sıkıntılar var. Gerek hayat koşulları gerekse yol koşulları olsun bunu bizzat ben kendim yaşadım. İşsizlikten dolayı gittiğim İstanbul'da bir süre tekstil işinde çalıştım. 10 yıl kaldığım İstanbul'da kendi işimi kurmayı başardım. Ancak içimde hep kendi memleketime bir yatırımda bir faaliyette bulunmak ve bunun bir görev olduğunu düşünüp bu görevi yerine getirmek için sürekli hayal kurdum. En sonunda hayal ettiğim işi ve faaliyeti İdil'de hayata geçirmeyi başardım. Bu vesile ile bütün iş adamlarımızı bu çağrıya davet ediyorum. Gelin kendi memleketinizde ve kendi yörenizde insanlara iş imkanı verip bölgenin kalkınmasında öncülük yapın. Bilindiği gibi İdil'de tarım ve hayvancılık da yok denecek kadar az. İnşallah bizim öncülüğümüzde bu sanayileşme olur ve bu sanayileşme sayesinde herkes eve giderken mutlu bir şekilde gider ve bir nebze de olsa buradaki işsizlik sorununa çözüm olur" diye konuştu.

Hedefinin ilk önce Türkiye pazarında mamullerini pazarlamak olduğunu belirten Abdurrezak Yılmaz, "Bunun yanında da gücümüz yeterse Ortadoğu bölgesi ülkelerine, Irak, İran, Suriye gibi ülkelere de kısmet olursa ihracatımızı yapmayı düşünüyoruz. Tekstil atölyesinde günlük potansiyel bini geçmekte ve bu her geçen gün artacak. Ancak bu konuda herkesten maddi ve manevi destek bekliyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 12:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?