28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İdil'e 2 uzman doktor daha

Şırnak'ın İdil ilçesinde Devlet Hastanesi'ne 2 uzman doktor daha atandı. Hastanede uzman doktor sayısı 15'e yükseldi.

Günde bine yakın hastanın muayene edildiği İdil Devlet Hastanesi'nde doktor sevinci yaşanıyor. İlçenin en büyük sorunlarından biri olan doktor yetersizliği yapılan atamalarla gideriliyor.

Devlet Hastanesine yeni atanan Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Beklen Sami Üre ve Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Serhan Sezgin hasta kabul etmeye başladı. Devlet Hastanesi Başhekim Vekili M. Rıdvan Sızlanan, yeni atamalarla sıkıntılarının biraz daha azaldığını belirterek, "Hastanemize ortopedi ve KBB uzmanlarının atanması ile uzman açığı en aza indirilmiştir. Ortopedi doktorumuzun poliklinik kurması ile beraber vatandaşlarımızın artık kırık çıkıkçılara gitmelerine gerek kalmayacak ve yanlış tedavilerden dolayı da sakat kalmayacaktır. Ortopedi doktorumuz her türlü ortopedik tedaviye müdahale edecek durumdadır. Vatandaşlarımızdan istediğimiz yanlış tedavi yöntemlerinden uzak durmaları ve hastanemize başvurup daha sağlıklı tedavi hizmeti almalarıdır" dedi.

Devlet Hastanesi'ne atanan Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Serhan Sezgin, hastane bünyesinde ortopedi bölümünü kurduklarını ve kendilerine gelen hastaları kabul ettiklerini ifade ederek, "Kırık çıkıkçılar tarafından sargısı ve tedavisi yapılmaya çalışılan hastalar ileride kalıcı sakatlıklar yaşayabilirler. O yüzden bu tür tedavi yöntemlerinden uzak dursunlar. Bu tür ortopedik tedavilerin uzman doktorlar tarafından yapılması çok önemli. Çünkü yanlış tedavi ve gecikmeli tedaviler hem müdahale bakımından hem de masraf bakımından daha da zor yapılmaktadır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 18:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?