28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İdil'e iki modern okul daha

İDİL'E İKİ MODERN OKUL DAHA

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde iki yeni okulun daha eğitim-öğretime kazandırılacağı belirtildi.

İdil Milli Eğitim Müdürü M. Emin Bozkuş, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında iki modern okulun daha hizmete gireceğini söyledi. Bozkuş, "Aşağı Mahalle'nin YİBO bahçesinde hizmete girecek olan yeni okulumuz, Aşağı Mahalle'de yer alan ve bir süre sonra yıkımı yapılacak olan Anafartalar İlköğretim Okumuzun ismini alacak. Anafartalar İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerimiz bu okula yönlendirilecektir. Yine Aşağı Mahalle eski Hudut Taburu bahçesinde hizmete girecek olan okulumuza da, Aşağı Mahalle'de

oturan ve çoğunluğu Yeni Mahallemizdeki Fatih İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerimiz nakledilecek. Daha kaliteli, aynı zamanda çağdaş bir eğitim içi çaba harcanacaktır" dedi.

Aşağı Mahalle eski Hudut Taburu bahçesinde hizmete girecek olan okulun henüz ismi olmadığını söyleyen Bozkuş, okul ve derslik bakımından artık rahat olduklarını ve bir sıkıntılarının kalmadığını dile getirdi.

İdil'de ilk eğitimin verildiği okul olarak tarihe geçen Anafartalar İlköğretim Okulu'nun ise yıkılıp, yerine Cumhuriyet Meydanı yapılacağı bildirildi.

İDİL'E İKİ MODERN OKUL DAHA
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 14:35:04
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 14:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?