28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İdil'e PTT Bank açılıyor

Şırnak'ın İdil ilçesi PTT Müdürlüğü'nde önümüzdeki günlerde PTT Bank Şubesi kurulacağı bildirildi.

Diyarbakır PTT Bölge Müdürlüğü'nün PTT Bank hizmetleri kapsamında ihalesini yaptığı İdil Şubesi yakın zamanda yeni haline kavuşacak. Bugünkü PTT İdil Şubesi Müdürlüğü'nün alt katında sürdürülen bütün posta hizmetlerine ek olarak PTT Bank hizmetleri geliştirilecek ve yeni bir düzen ile daha rahat bir mekanda vatandaşa daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunulacak. Yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren PTT İdil Şubesi Müdürü Abdurrahim Tanrıverdi şunları söyledi:
"Genel Müdürlüğümüzün ve Bölge Müdürlüğümüzün kararı ile ilçemizdeki mevcut PTT Şubemiz daha iyi ve daha hızlı aynı zamanda daha kaliteli hizmet vermek için müdürlüğümüzün alt katını yeniden dizayn edeceğiz ve yeni bir mekanda daha işlevli ve daha hızlı bir otomasyon sistemi ile vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacağız. Şu anda şubemizde sürmekte olan kargo ve PTT Bankacılık hizmetleri başarı ile yapılmaktadır. Ancak bazı eksiklikler nedeni ile sıkıntılar yaşıyoruz. Onun için şubemiz yeniden elden geçirilecek ve özelikle sıralamalardaki sorunlarımızı kaldıracak olan fiş alma kuralına dayalı cihaz koyacağız böylece vatandaş rahat bir şekilde sırasını bekleyecek ve kimse kimsenin hakkını ihlal etmeyecektir. Şu anda İdil ilçemize bağlı 66 köy ve 16 mezraya kesintisiz hizmet veriyoruz. Bunun yanında 2022 sayılı kanuna bağlı olarak yaşlıların ve özürlülerin de maaşlarını ödüyoruz. Bunun yanında Deniz Hayat Poliçesi, e-devlet şifresi, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma'nın Şartlı Nakit Transferi hizmetlerini sürdürmekteyiz. Her ne kadar zorluk çeksek de bu hizmetleri başarı ile halkımıza sunuyoruz."

Şubede şimdiye kadar eleman sıkıntılarının olmadığını ve hizmetleri halka ulaştırmak için büyük çaba harcadıklarını söyleyen PTT Müdürü Tanrıverdi, iş kalemlerinin çoğalması ve PTT Bank'a olan ilginin artması nedeni ile ilerde eleman sıkıntılarının olabileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 15:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?