19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İdil'e yöresel moda evi açıldı

İdil ilçesinde ilçenin tanıtımında öncülük yapmak için yöresel elbiselerin satıldığı moda evi açıldı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde ikamet eden Radiye Şama ilçenin tanıtımına katkıda bulunmak için yöresel elbiselerin satıldığı bir moda evi açtı. ilçenin yıllardır terör ve benzeri olaylarla gündeme gelmesinden çok büyük bir üzüntü duyduğunu belirten Yörem Moda Evi sahibi Radiye Şama, "Moda evini açmamdaki en büyük amaç İdil'in tanıtımına öncülük yapmak ve ilçedeki kızlara iş imkanı sağlamaktır" dedi.

Radiye Şama, ilçede kültürel moda evini açmayı yıllardır arzuladığını belirterek, "Kültürümüzü, kendi yöremi öne çıkarmayı çok istiyorum ve bunu yapmak için elimden geleni yapacağım. Bu moda evini açmamın tek sebebi idil'li kızlarımıza iş imkanı sağlamak ilçe ekonomisine destekte bulunmak. İdil ilçesi hep başka olaylara gündeme geldi. Hep kötü bir şekilde anıldı. Artık idil'in kötü bir şekilde anılmasını istemiyorum. Güzel şeylerle dile gelmesini istiyorum. Artık İdil denildiği zaman gülerek İdil denilmesini istiyorum. Çünkü idil çok güzel bir yer. Gerek coğrafi bakımından gerekse insanları bakımından çok mükemmel bir yerdir. Bundan sonra İdil'in terör olayları değil, İdil kültürel moda evi ile güzellikle, bayanların çalışkanlığı ile dile gündeme gelmesini istiyoruz. Bundan sonra inşallah idil'deki yöreselliği açtığım moda evi ile öne çıkarmayı istiyorum" diye konuştu.

İlçede 10 yıldır kaynakçı ustası olarak çalışan Mustafa Bulduk ise, moda evinin açılmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Bulduk, daha önce bu tür elbiseleri almak için kadınların çevre illere gitmek zorunda kaldığını ifade ederek, "Bu moda evi hem yöremizin elbiselerini tanıtıyor hem de idil'in tanımına katkıda bulunuyor. Ben de buradan beş altı parça kras fistan alıp Almanya'da bulunan akrabalarıma hediye etmek için geldim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?