28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İfadeye çağırıma seçim yatırımı

BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ VE ADAYI HASİP KAPLAN:

Şırnak Atatürk Çay Bahçesi'nde üniversiteli gençlerle bir araya gelen BDP'nin Şırnak'ta desteklediği bağımsız milletvekili adayı Hasip Kaplan, Kenan Evren'in ifadeye çağırılmasının seçim yatırımı olduğunu iddia etti.

Hasip Kaplan, gazetecilerin CHP'nin Diyarbakır mitingiyle ilgili sorusuna şöyle cevap verdi: "Seçimlere 11 gün kaldı. Seçim süreçlerinde bolca vaat dolanır. Bizim zaten CHP'yi geçmişte de eleştirmemizin nedenleri sosyal demokrat bir parti olarak gerekeni yerine getirmemesidir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun son zamanlardaki bazı çıkışlarına baktığımız zaman özellikle bayrak konusundaki suçlamalara karşı sayın başbakana yönelik verdiği cevaplar çok önemlidir. Yine seçilmiş belediye başkanlarının düşüncelerinden dolayı tutuklanması, kelepçelenmesi, resimlerinin servis edilmesi konusundaki tavrı da geç de olsa önemlidir. Yerel yönetimlerin özerklik şartıyla ilgili tabii ki bizim gibi düşünmüyor ama bu mecliste kabul edilen bir sözleşmedir. Buna karşı diğer partilerin meclis iradesine karşı durmasını da yadırgıyoruz. Bu seçim beyannamemizde ve söylemlerimizde kabul ettiğimiz bazı şeyleri CHP'nin de kabul etmesi, örneğin 5 nolu cezaevinin insan hakları müzesi haline getirilmesini biz çok önceden talep etmiştik.

Bunların dile getirilmesini biz önemsiyoruz. Diyarbakır'a kendileri de geç gelindiğini ifade etmişlerdir. Diyarbakır'a herkes gelmeli. Herkes Diyarbakır'ı anlamalı ve gerçekten halkın öfkesini de iyi anlayabilmeli, sabrının geldiği noktayı da iyi bilmeli. Her gün operasyon yapılması, her gün cenaze kaldırılması, her gün gözaltı, her gün tutuklama karşısında bir hükümetin politikası olarak devlet terörü olarak uygulanması karşısında artık bizim dışımızda da vicdan sahibi olanların ses vermesi gerekiyor. Bu

yönüyle değerlendiriyorum. Bu seçimler arifesinde belki söylenmiş de olsa bu sözlerin daha da kalıcı bir görüş haline dönüşmesini de bekliyoruz ve umuyoruz. Bizim çizgimiz belli, düşüncelerimiz belli. Bizim paylaştığımız konularda hangi parti olursa olsun bizim düşüncelerimiz doğrultusunda yaklaşımları varsa bir her zaman diyalogdan yana oluruz" dedi.

Kaplan, Kenan Evren'in ifadeye çağrılması ile ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi: "Kenan Evren'in ifadeye çağrılması bir seçim yatırımıdır. Yani adaleti, yargıyı öylesine kendine bağlamış bir hükümet söz konusu ki Kenan Evren'in ifadeye çağrılması bile bir seçim yatırımıdır. Anketlerde düşüşünü gösteriyor. Özellikle bölgemizde düşüş gösteriyor."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 19:25:02
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 03:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?