19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İMKB'lilerden Vali'ye ziyaret

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki İMKB Fen Lisesi Müdürü ve öğrencileri Vali Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti.

Cizre İMKB Fen Lisesi Müdürü Murat Aydın ve öğrencileri, Şırnak Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret ettiler. Vali Yerlikaya'yı okul hakkında bilgilendiren Aydın, ''Okulumuzda 28 kız, 102 erkek; toplam 130 öğrencimiz bulunmakta. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğrencilerimiz okulumuzda eğitim almakta olup öğrencilerimizi üniversiteleri tanımaları amacıyla gezilere götürmekteyiz. 2008 yılında Seviye Dergisi'nin Türkiye genelinde 62 fen lisesi arasında düzenlemiş olduğu seviye tespit sınavında
Velat Kurt isimli öğrencimiz 83. oldu. Okulumuzun başarısını artırmak için Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Oyak Çimento Fabrikalarının birlikte organize ettiği liseler arası matematik yarışmasına katılmak için sizden destek istiyoruz. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı Hacettepe ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni tercih ettiklerinden dolayı onları Ankara'ya götürmek istiyoruz'' dedi.

Vali Ali Yerlikaya ise, "Biz eğitim alanında yeterince yatırım yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ne zaman bir sıkıntınız olursa çözmeye hazırız. Öğrencileri üniversite tanıtımları için Ankara'ya götüreceğiniz zaman gereken desteği vereceğiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 12:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?