19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İnönü Kürtleri kandırdı!

BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ REFERANDUM MİTİNGİ İÇİN SİLOPİ'DE

Referandumu boykot mitingleri kapsamında Şırnak'tan sonra Silopi'ye gelen BDP heyeti Nevruz Alanı'nda halkla buluştu. Mitingde konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Daha demokratik bir anayasa için, sandıklara gitmeyin" dedi.

12 Eylül referandumu kapsamında mitingler düzenleyen BDP'nin son durağı Silopi oldu. Dün akşam saatlerinde gelen BDP heyeti için Yeşil Tepe Parkı'nda iftar yemeği düzenledi. Daha sonra Nevruz Alanı'na geçen Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, "Son günlerde basında yer alan BDP 'evet' için yumuşadı gibi ifadeler tamamen yersiz ve art niyetli açıklamalardır. Biz daha önceki mitinglerimizde 'evet' için şartlarımızı sıraladık, kendi anayasasını oluşturan AK Parti buna yanaşmadı. Ancak daha demokratik bir anayasa değişimi adına 12 Eylül'de yapılacak referandumda rengimiz nettir ve sandığa gitmeyeceğiz. Kürtleri yok sayan bir 'evet'in altına imza atmak halkımıza ihanet olacaktır. Elbette ki bu meydan demokratik özerklik isteyenlerin meydanıdır. Bu meydan özgürlüğünü isteyenlerin meydanıdır. Birileri televizyon televizyon dolaşıp BDP'nin tabanı karışıktır diyor. Birileri televizyon ekranından Kürtler boykota karşıdır diyor. Onlar Silopi meydanını görmeyebilirler. Silopi halkının yüreğinin sesini duymayabilirler. Ama Silopi halkı bir gerçektir. AK Parti'nin bölge milletvekilleri diyorlar ki BDP tehditle korkutarak halkın sandığa gitmesini engelliyor. Ben şimdi soruyorum. Bu meydana BDP'den korktuğu için gelen var mı? Bu meydanda Allah'tan başka hiç kimseden korkan var mı" diye sordu.

Demirtaş, bölgedeki sosyal yardımları eleştirerek, "Şimdi kendi kendileri soruyorlardır. Acaba BDP ne dağıtıyor da meydanları dolduruyor. BDP sizde olmayan birşeyi dağıtıyor. Halkına olan sevgisini, halkına olan inancını dağıtıyor. Siz bu halk için bir torba makarna dağıtıyorsunuz, biz ise halkımız için canımızı veriyoruz. Bizler ülkede barışın tesisi için de her oluşumun içinde tabii ki yer almaktan asla kaçınmadık kaçınmayacağız da. Ancak hükümet kulaklarını adeta tıkayarak bizlerin sizlerin barış

çığlıklarını görmezden gelmekte. 12 Eylül'de yapılacak referandum bu şekliyle Kürtlerin istediği bir yasama değişikliği değildir. Her defasında BDP'yi ağzına dolayan Başbakan Erdoğan bizlerin önerilerine sizlerin önerilerine görmezden gelerek bizlere kendi elbiselerini giydirmeye çalışmaktalar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Kürtlerin talepleri karşısında adeta nefretle savaş isteyen bir yaklaşım içerisinde olmaktalar. Barış güvercinleri Habur'dan giriş yaptıkları zaman sizlerin sevinmelerine içine sindiremeyen AK Parti hükümetine en büyük cevabı yine siz Silopililer 12 Eylül günü sandıkları bomboş bırakarak verecektir. Buna ve size olan inancımız sonsuzdur" şeklinde konuştu.

Hükümetin samimi olmadığını iddia eden Demirtaş, "Yıllar önce Silopi'de gözaltına kaybedilen arkadaşlarımız sizlerin kardeşleri Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'i unutmadık, onları ortadan kaldıran zihniyete Levent Ersöz gibilerine sessiz kalan AK Parti zihniyetinin samimiyetine nasıl inanacağız? Kürt annelerinin Türk annelerinin daha fazla gözyaşı dökmemelerine karşılık KCK'nin verdiği kararı kesinlikle destekliyoruz. İnanıyoruz ki bu barışa hizmet edecektir. Ancak buna kayıtsız kalan hükümet sizleri yine kandırmaya çabalamaktalar. Diyorlar ki bu mini anayasa değişimini gerçekleştirelim sonrasında anayasanın tamamını değiştireceğiz. Biz artık bu oyunlara asla gelmeyeceğiz. İnönü Lozan'da Kürtleri kandırdı ve Lozan'dan döndükten hemen sonra kıyımlarına başlayarak Kürtleri inkar politikasını hızlandırdı. Ama geçti o günler, başka kapıya" diye konuştu.

BDP Genel Başkanı Demirtaş, konuşmasının ardından miting alanından ayrılırken, Kürt sanatçılar tarafından konser verildi.

BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ REFERANDUM MİTİNGİ İÇİN SİLOPİ'DE
BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ REFERANDUM MİTİNGİ İÇİN SİLOPİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 13:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?