28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İnşaat sektörü canlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaz mevsiminin başlaması ile beraber inşaat sektöründe hareketlilik yaşanmaya başladı.

Ülke ekonomisinin can damarlarından birisi olan inşaat sektörünün canlanması esnafın işlerini canlandırırken, inşaat malzemesi satan işyerleri ve bu iş ile geçimini sağlayan inşaat işçilerini fazlasıyla sevindirdi. Olumlu yönde gelişme gösteren inşaat sektörünün son yıllarda ilçe merkezinde yaşanan kiralık ev sorununa da bir nebze olsun çözüm olacağı beklentisi içerisinde olan Silopili vatandaşlar, apartman tipi binaların yapılması ile birlikte kiralık ev fiyatlarının düşmesini bekliyor. Tayini çıkan memur kesiminin de kiraların düşmesinde büyük etki yaptığı belirtildi.

Bunaltıcı sıcaklar altında çalışan inşaat işçileri sektörün canlanmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "İnşaat yapımları bu şekilde devam ederse çalışmak için dışarıya gitmemize gerek kalmayacak. Eskiden dışarıdan usta ve işçiler getirenler vardı. Biz uygun fiyata çalışıyoruz. Havaların sıcak olması bizi etkiliyor ancak ekmek parası için mecburuz" şeklinde konuştular.

İnşaat işçileri kadar kirada oturan vatandaşlar da apartman yapımlarına seviniyor. Bazı vatandaşlar, "İlçe merkezinde çarşıya yakın olan yerlerde kiralar ateş pahası. Bunun için iş yerimizden daha uzak yerlerde ev kiralamak zorunda kalıyoruz. Silopi sıcak bir memleket. İşe gidiş gelişlerimizde türlü zorluklar çekiyoruz. Apartman yapımları böyle devam ederse kiralar daha da düşecek" diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 11:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?