28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

İnsan Hakları Kurulu istişare toplantısı

Şırnak'ta İnsan Hakları Kurulu, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle istişare toplantısı yaptı. 

İl ve ilçelerde kurulmuş olan İnsan Hakları Kurulu'nun kuruluş amaçları ve çalışmaları hakkındaki bilgilendirme toplantısı, valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Mümin Öztürk ile İnsan Hakları Kurulu üyeleri, merkez mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Toplantıda İnsan Hakları Kurulu'nun amacı, çalışmaları ve kimlerden oluştuğu açıklandıktan sonra bilgi alışverişinde bulunuldu. Muhtarların genel sorunları, vatandaşların yeşil kartlardaki gecikme sorunu, terör ve terörle mücadele sonucunda meydana gelen zararların ödenmesinin gecikmesi ve daha aktif çalışılması talebi, nöbetçi eczanelerde çekilen sıkıntılar ve çevre sıkıntısı, toplantıda tartışılan konular oldu. 

Muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Yardımcısı ve İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mümin Öztürk, sorunların ivedilikle çözüleceğini belirterek, "İnsan hakları kavramının çok geniş bir açıklaması vardır. Bizim belirli yerlerde kurduğumuz insan hakları kutuları bulunmaktadır. Herkes, istediği zaman bu kutulara şikayetlerini atabilir veya telefonla, internetle bize ulaşabilir. Burada konu ayrımı yoktur. Her konuda şikayetlerinizi bize bildirebilirsiniz. Biz de bunları en geç 1 ay içinde cevaplandırıyoruz. Cevaplandırmadığımız takdirde hangi aşamada olduğunu bildiriyoruz. Her kurumda insan haklarıyla ilgili bilgi veya belge bekletilemez, ivedilikle cevap verilmek zorundadır. Biz bu şikayetleri toplatıp değerlendirdikten sonra her ay Başbakanlık İnsan Hakları Komisyonu'na gönderiyoruz" dedi. 

Vatandaşların sorunlarını muhtarlar aracılığıyla bildirmeleri durumunda sorunların daha ivedi çözüleceğini ifade eden Öztürk, "Amacımız, kurumlarımızın vatandaşlarımıza nasıl daha iyi hizmet etmesini sağlamak ve vatandaşımızın mağduriyetini yüzde yüz olmasa da en asgariye indirmektir. Kapımız, her zaman herkese açıktır. Biz burada vatandaşımıza hizmet etmek için varız ve bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 18:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?