19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İnternetten dava dönemi

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Murat Köse, isteyen herkesin TC kimlik numarasını www.sms.uyap.gov.tr adresine girerek dava açabileceğini, dava takibi ve kişi hakkında açılan davalardan sms yolu ile haberdar olacabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Köse, "Adalet Bakanlığı'nın 2008 yılında uygulamaya soktuğu ve geçtiğimiz yıl 2008 e-TR'nin Kamudan Vatandaşa Hizmet kategorisinde büyük ödül alan UYAP projesi vatandaşlara mahkeme kararları ve diğer adli işlemleri SMS yoluyla takip etme imkanı sağlıyor. Vatandaşlar ve avukatlar artık UYAP'la bilgilendirilecek'' dedi.

Adalet Bakanlığı'nın; mahkeme kararlarının ve diğer adli işlemlerin SMS yoluyla ilgililerin cep telefonlarına gönderilmesi için AVEA ve TURKCELL'le işbirliği protokolü imzaladığını bildiren Köse, "Ulusal Yargı Ağı Projesi'nin (UYAP) mobil ayağını teşkil eden UYAP SMS Bilgi Sistemi ile avukatlar ve vatandaşlar dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi gibi bilgilerini adliyeye gitmeden cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla öğrenebiliyor. Sistemden yararlanmak için kendi adınıza kayıtlı

bir cep telefonu numarasına sahip olmanız yeterli oluyor. Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı'ndan 'UYAP SMS Bilgi Sistemi; mahkemeler, Cumhuriyet savcılıkları ve icra daireleri gibi adli birimlerce gerçekleştirilen ve taraflara iletilmesi gereken bilgi, veri ve duyuruların GSM Operatörleri aracılığıyla avukatlara ve ilgili kişilere SMS yolu ile sunulmasını amaçlıyor. Bu sistem sayesinde, adli makamlardaki yetkililer, UYAP portalları üzerinden işlemlerini onayladıkları anda otomatik olarak ilgili kişilere SMS

gönderilmektedir. Sistemle ilgili Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada bu projeden nasıl yararlanabileceği de ayrıntıları ile anlatılıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 10:52:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 11:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?