28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Irak'ta ABD hapishanesinde tutuluyor

Uludere ilçesinden 2 yıl önce Kuzey Irak'a çağrılarak Irak'ın Zaho kentinde istihbarat ekiplerince gözaltına alındığı ileri sürülen 3 Türk'ten haber alınamıyor.

ABD'li Tümgeneral Douglas Stone, iki Amerikan hapishanesindeki tutuklular arasında 3 Türk vatandaşının da olduğunu söyleyince kayıp olan vatandaşların Türkiye'de bulunan aileleri yetkili makamların harekete geçmesini istedi. Zaho istihbaratı tarafından gözaltına alınan Şırnaklı Mikail Kara, Ümran Benek ve Nayıf Temer'in aileleri yetkili kurumlardan yardım beklediklerini söylediler. 2 yıl önce kardeşinin Zaho istihbaratçılarınca kandırılarak Zaho'ya çağırıldığını belirten Mikail Kara'nın ağabeyi Fettah Kara daha sonra bir daha kardeşinden haber alamadıklarını söyledi. Fettah Kara, "Kardeşim Zaho'da gözaltına alındıktan sonra yetkili makamlar ile temasa geçtim, ancak bir türlü sonuç alamadım. Kardeşimin en son Irak peşmergeleri tarafından Amerikan askerlerine teslim edildiğini öğrendim. Haberlerde Amerikalı Tümgeneral Douglas Stone, 2 Amerikan hapishanesindeki tutuklular arasında 3 Türk vatandaşının da olduğunu söyleyince bizler de umutlandık. Şimdi yetkili kurumlardan bir an önce Amerikan askerleri ile temasa geçip kardeşimin teslim edilmesini bekliyoruz. Kardeşimin ailesi çok perişan durumda. 1 yaşındaki kızı Sabriye sürekli olarak babasının fotoğrafına bakıp ağlıyor. Okula giden çocukları her gün babalarının ne zaman geleceklerini soruyorlar. Çok zor durumdayız" diye konuştu.

Babasını çok özlediğini söyleyen 13 yaşındaki Naile Kara 2 yıldır babasını göremediğini söyleyerek, "Babam Zaho'ya gidip en kısa zamanda döneceğini söyledi. Ancak aradan uzun zaman geçmesine rağmen dönemedi. Sonradan hapiste olduğunu öğrendik. Amerikan askerlerince hapiste tutulan babamın bir an önce serbest bırakılmasını istiyorum" dedi.

Mikail Kara'nın ilköğretim okulu öğrencisi 10 yaşındaki oğlu Ahmet Kara ise babasını çok sevdiğini ve çok özlediğini ifade ederek, bir an önce babasını görmek istediğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 13:31:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?