19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Irak'ta kalan şoförler zor durumda

Irak'ın kuzeyindeki Zaho kentinde yaklaşık olarak bir aydır bekleyen Türk şoförleri yetkililerin duyarsız kalmasına tepki gösterdi. 

Türkiye'den Irak'a JP8 yükünü taşıyan bine yakın Türk tanker şoförleri, Irak'ın İbrahim Halil Gümrüğü çıkışında yaklaşık 1 aydır bekletiliyor. Her gün Tankerciler Ve Kamyoncular Kooperatifi'ni arayarak yardım isteyen şoförler, yetkililere isyan etti. 

Silopi Habur Tankerciler ve Kamyoncular Başkanı İbrahim Gürsen, Türkiye'nin en önemli sınır kapısı olan Habur için yetkililerin bu kadar duyarsız olmalarına bir anlam veremediklerini belirterek, "Tanker şoförlerimiz depo niyetinde mi? kullanılıyor, bunların bekleme sürelerini (kirasını) kim ödeyecek? Bu konuda yetkililerin bir an önce konuyu yakından takip etmelerini bekliyoruz. Çocuklarının rızkı için gece gündüz demeden kelle koltukta canlarını hiçe sayarak çalışan şoförlerimize yetkililerin sahip çıkması gerekiyor. Taşeron firmalarını şoförlerimizin sorunlarını gidermeye ve bizimle beraber çalışmaya davet ediyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 13:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?