19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İsrail'e tepki bitmiyor

Tüm Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları gibi Şırnak'taki sivil toplum kuruluşları da İsrail'in Gazze saldırısına tepkilerini sürdürüyor.

İsrail'in Gazze saldırısına tepkiler dinmiyor. Tüm Türkiye'de düzenlenen protesto gösterilerinin ardından sivil toplum örgütleri de basın açıklamaları yaparak tepkilerini dile getiriyorlar. Tez-Koop İş Sendikası Şırnak Temsilcisi Murat Umaç Birleşmiş Milletler'i ve dünya devletlerini İsrail'i engellemeye çağırdıklarını bildirdi. İsrail'in 50 yıldan beri terör estirdiğini belirten Umaç, "Elli yıldan beri Ortadoğu'da terör estirip, emellerindeki topraklara kavuşmak maksadıyla çocuk, yaşlı, sivil demeden
binlerce insanı katleden, zulümden tecride ve soykırıma varana kadar her türlü insanlık suçunu işleyerek uluslararası hukuku ayaklar altına alan İsrail'i kınıyor ve masumların üzerinden ellerini, insanların toprağından tanklarını çekmesini istiyoruz" dedi.
Filistin halkına yapılan şiddeti seyretmenin insanlık suçu olduğunu söyleyen Umaç, "Yeryüzünü kanla sulamaktan zevk alan, mazlumun soluduğu havaya dahi ambargo koyan Siyonist dünya görüşünün zalimliğinin, kurdukları İsrail devletini meşrulaştıramayacağını bütün dünya kamuoyuna haykırıyoruz. Filistin halkının çektiği ızdırabı sessiz sedasız seyreden ABD, AB, İKÖ olmak üzere BM ve NATO gibi güçler işlenen bu insanlık suçuna iştirak etmektedir. İnsan hakları ve hukuk adına güç odaklarını İsrail zulmünü
durdurmaya çağırıyoruz. Filistin'de acı çeken başta annelerin, çocukların ve tüm Filistinlilerin acısını yüreğimizde ve hayatımızın orta noktasında yaşıyor, İsrail'i tekrar şiddetle kınıyor ve insanlık suçuna tüm dünya milletlerinin ortak olmamasını ve acilen önlemler almasını bekliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 12:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?